Național

Anchetatorii cauta autorul unei crime comise in urma cu 19 ani

Ziarul de Vrancea
1 feb 2011 430 vizualizări
Este vorba despre celebrul caz in care Ilie Tundrea a fost condamnat la inchisoare, dovedindu-se ulterior ca nu el a comis infractiunea

Cercetarile in cazul unei crime produse in urma cu 19 ani in localitatea Pojogeni, pentru care presupusul vinovat, Marcel Ilie Tundrea, a facut 12 ani de inchisoare pe nedrept, au fost reluate de Parchetul de pe linga înalta Curte de Casatie si Justitie (îCCJ), in baza probelor ADN care au demonstrat ca acesta nu este autorul faptei. Audierile in acest dosar au inceput ieri, urmind ca zilele urmatoare sa faca public numele adevaratului criminal, informeaza Agerpres. în vara lui 2010, anchetatorii au facut public faptul ca Marcel Tundrea, presupusul vinovat al violarii si uciderii Mioarei Gherasie, in virsta de 14 ani, a fost condamnat pe nedrept pentru aceasta fapta. Acest lucru a fost posibil dupa ce expertiza privind profilul genetic al autorului violului a aratat ca apartine altei persoane decit Marcel Tundrea, adevaratul criminal fiind identificat in judetul Gorj. în anul 1992, Mioara Gherasie de 14 ani din localitatea Pojogeni a fost violata si apoi ucisa. Anchetatorii din judetul Gorj l-au retinut atunci pe Marcel Tundrea ca autor al faptelor, el fiind condamnat la 25 de ani de inchisoare, din care a efectuat 12. în anul 2004, in baza unei cereri de revizuire formulata de Tundrea, prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, Emil Mota, a cerut efectuarea testului ADN. Rezultatul i-a fost favorabil lui Marcel Tundrea, care a reusit sa iasa din puscarie, el sustinindu-si mereu nevinovatia si indicindu-l pe adevaratul autor inca de la inceputul anchetei. în anul 2007, Marcel Tundrea a murit din cauza bolilor contactate in inchisoare, decesul sau survenind inainte ca judecatorii înaltei Curti de Casatie si Justitie sa pronunte sentinta definitiva de nevinovatie. Anul trecut, anchetatorii au cerut compararea profilelor ADN din dosar cu cele ale persoanelor indicate de Marcel Tundrea pe parcursul anchetei, rezultatul fiind pozitiv pentru cel pe care Tundrea l-a nominalizat de la inceput.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.