Național

Chiliman nu vrea o revolutie in legea electorala

Ziarul de Vrancea
17 ian 2011 494 vizualizări
PNL sa blocheze initiativa privind alegerea primarilor dintr-un singur tur, iar PSD sa se pronunte degraba in privinta aceluiasi proiect - cere liderul liberal n propunerea legislativa care vizeaza modificarea legii alegerilor locale apartine unor alesi PDL si PSD, dar are si o semnatura PNL

Presedintele PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, solicita conducerii liberale sa uzeze de toate prerogativele pentru a bloca adoptarea proiectului legislativ privind alegerea primarilor intr-un tur de scrutin, iar celor care negociaza cu PSD "sa nu puna pe taraba increderea alegatorilor". "Le reamintesc ca exista si o rezolutie a Ligii Alesilor Locali, votata si de BPC, care se pronunta fara echivoc pentru alegerea in doua tururi de scrutin, nu doar a primarilor, ci si a presedintilor de consilii judetene", a afirmat Chiliman, ieri, intr-o conferinta de presa. Pe de alta parte, el le-a cerut si social-democratilor sa iasa public si sa isi prezinte pozitia fata de aceasta initiativa.

Un grup de parlamentari PDL, PSD^PC, independenti, ai minoritatilor nationale, dar si deputatul PNL Pavel Horj au depus in 15 noiembrie 2010 "o propunere legislativa de modificare a articolului 97 din Legea nr 267/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale". Conform proiectului de lege, alineatul doi al articolului 97 ar urma sa stipuleze ca "este declarat ales primar candidatul care a intrunit cel mai mare numar de voturi valabil exprimate in primul tur de scrutin", al treilea alineat precizind ca, "in caz de balotaj, se va organiza un nou tur de scrutin la doua saptamini de la primul tur, la care vor participa doar candiatii care se afla in aceasta situatie". Proiectul se afla la Senat, in calitate de prima Camera sesizata.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.