Național

Au fost eliberate trei dintre maicutele condamnate de la Tanacu

Ziarul de Vrancea
17 ian 2011 580 vizualizări
n a patra maicuta, precum si preotul mai au de ispasit citeva luni de inchisoare n ei au fost condamnati in urma unei "exorcizari" in timpul careia o sora de la Manastirea Tanacu, unde slujeau cu totii, a murit

Trei din cele patru maicute de la Manastirea vasluiana Tanacu, condamnate la inchisoare, dupa ce, in 2005, impreuna cu preotul Petru Corogeanu, au rastignit pe o cruce improvizata din lemn o tinara pentru a fi exorcizata, au fost eliberate din Penitenciarul Tirgsor. Maicutele fusesera condamnate definitiv si irevocabil la cinci ani de inchisoare in 2007.

Cele trei maicute, Adina Lucia Cepreaga, Simona Birdanas si Elena Otel, au fost eliberate mai devreme, beneficiind de o reducere avind in vedere comportamentul lor pe perioada de detentie. "Pe perioada ispasirii pedepsei, maicutele au avut un comportament bun, participind inclusiv la activitatile cultural-educative ale penitenciarului. Totodata, ele au participat la slujbele de la capela penitenciarului si au avut inclusiv peste o suta de zile de munca. Toate aceste lucruri au facut ca pedepsele lor sa se reduca si sa fie eliberate conditionat mai devreme", a declarat purtatorul de cuvint al penitenciarului, Claudiu Stefan.

Cea de-a patra maicuta, Nicoleta Sofia Arcalianu, fosta maica stareta de la Manastirea Tanacu, va fi eliberata tot in cursul acestui an. Preotul Petru Daniel Corogeanu va fi eliberat in primavara anului viitor, intrucit a fost condamnat la sapte ani de inchisoare. El se afla incarcerat la Penitenciarul Vaslui.

In iunie 2005, cele patru maicute si preotul Petru Corogeanu au rastignit pe o cruce improvizata din lemn o tinara in virsta de 23 de ani pentru a fi exorcizata. Dupa trei zile de chinuri groaznice, in care nu a mincat si nu a baut nimic, Irina Cornici a murit.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.