Național

Antonescu vrea si nu prea cu PSD

Ziarul de Vrancea
4 oct 2010 450 vizualizări
Liderul PNL nu agreeaza ideea unei candidaturi a lui Mugur Isarescu la presedintia Romaniei

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ieri la ProTv, in emisiunea "Dupa 20 de ani", ca nu ar sustine candidatura guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, la Presedintia Romaniei. Liberalul chiar l-a "intepat" pe fostul premier, transmitindu-i acestuia sa nu mai faca afirmatii generale, "de neatacat din Patagonia pina in Suedia". Solicitat sa comenteze afirmatiile recente ale guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, referitoare la insuficienta intentiilor bune, la capcana populismului din discursul public si la drumul spre iad, Antonescu a opinat ca acestea au o "generalitate strivitoare". "Afirmatiile de catedra ale guvernatorului sint greu de comentat sau de infirmat. Au o generalitate strivitoare", a spus Antonescu la Pro TV, care a adaugat ca spusele lui Isarescu privind cresterea tendintei de a promite mai mult din cauza apropierii alegerilor reprezinta "un adevar general" la care subscrie. întrebat textual daca ar sustine candidatura lui Isarescu la functia suprema in stat, presedintele liberal a dat un raspuns negativ, dar nu a detaliat.


"Nu-l dau jos pe Basescu pentru a ne intoarce la Adrian Nastase"


Antonescu a spus, insa, ca intentiile bune de care vorbea guvernatorul sint absolut necesare, el opinind ca, din pacate, acestea nu exista la nivelul actualei guvernarii. "Daca ar dori sa spuna ceva de Romania, nu o afirmatie generala de neatacat din Patagonia pina in Suedia, ar spune ca Romania trebuie condusa de oameni politici cu bune intentii, cu forta de a le impune partidelor si guvernelor pe care le conduc aceste bune intentii", a subliniat Antonescu. El a aratat, de asemenea, ca ar fi cazul ca guvernatorul sa spuna ceva valabil despre Romania "acum si aici". "Ar fi cazul daca vrea sa ne spuna ceva valabil acum si aici si anume ca in Romania, indiferent ce impozitare facem si de la cine imprumutam, trebuie sa se termine cu hotia organizata din fruntea statului pina jos, cu politizarea administratiei, care a atins cote paroxistice. Trebuie sa spuna incepind cu guvernul in functie si continuind cu guverne viitoare", a spus Antonescu. Pe de alta parte, liderul PNL a declarat ca nu doreste schimbarea regimului lui Traian Basescu si Emil Boc pentru a se intoarce la Adrian Nastase din 2004. Liberalul a precizat ca nu ar sustine un guvern PSD, indiferent daca din acesta ar face parte sau nu Nastase. "As face cu PSD, pentru o perioada un guvern ca sa scapam de guvernul Boc, dar ca sa sustin un Guvern al PSD - nu, cu sau fara Adrian Nastase", a spus Antonescu la Pro TV.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.