Național

Digul ucigas

Ziarul de Vrancea
1 oct 2010 712 vizualizări
Patru persoane au murit si alte 72 au fost ranite in cel mai grav accident auto din istoria orasului Tulcea, dupa ce un autobuz s-a rastunat de pe un dig

Un autobuz cu 76 de pasageri s-a rasturnat ieri de pe un dig din Tulcea. In urma accidentului au decedat patru persoane si 72 au ajuns la spital, unele dintre ele neavind nevoie de internare, potrivit purtatorul de cuvint al Parchetului Judecatoriei Tulcea Dan Stepanencu. Acesta a preciza ca, potrivit certificatului de inmatriculare al autobuzului, capacitatea maxima era de 68 de pasageri, insa la momentul accidentului erau in masina 76 de persoane. Dan Stepanencu a mai afirmat ca drumul pe care s-a petrecut accidentul este nesemnalizat si ca acesta este, practic, un dig care face legatura intre oras si zona industriala din estul municipiului Tulcea. Anchetatorii urmeaza sa stabileasca daca tronsonul era drum public sau nu, a precizat procurorul. Si seful Directiei Rutiere, Lucian Dinita, a declarat ca drumul pe care a avut loc accidentul din Tulcea este impracticabil si nu este semnalizat, fiind folosit doar ocazional de pescari, insa soferul autobuzului si pasagerii au ales sa circule pe el pentru ca se ajungea mai repede la destinatie. Autobuzul transporta mai multe angajate ale unei fabrici de textile din Tulcea.

La rindul sau, Ionel Scutelnicu, prim-procurorul Parchetului de pe linga Judecatoria Tulcea, a precizat ca drumul pe care circula autovehiculul era "impracticabil", nefiind asfaltat si avind, pe alocuri, o latime de 60 de centimetri. El a subliniat ca, in nici un caz, nu ar fi incaput doua masini pe acel drum.


Accident de munca?


La Spitalul Judetean din Tulcea au fost trimise doua elicoptere ale MAI, avind la bord sase echipaje medicale, dar si doua echipaje ale SMURD Constanta, pentru a-i ajuta pe medicii din Tulcea la evaluarea starii ranitilor. Reprezentantii ISU au afirmat ca in urma accidentului plafonul autobuzului s-a prabusit, iar pasagerii au fost prinsi sub caroseria masinii, pentru scoaterea acestora intervenind echipajele de descarcerare. Sase persoane ranite in accident au fost transportate la spitale din Bucuresti, una dintre femeile raninte fiind in stare foarte grava, intubata, cu traumatism cranio-cerebral sever si alte leziuni.

Seful ITM Tulcea, Izet Ali, sustine ca accidentul se incadreaza in categoria "accidentelor de munca, colective, de traseu", intrucit pasagerii mergeau spre locul de munca. Potrivit acestuia, soferul autobuzului nu consumase bauturi alcoolice.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739412 zile, 28 minute, 47 secunde
Trebuia sa lase autoturismul sa treaca pe marginea digului ca nu se intampla nimic sau sa-l determine sa dea inapoi pana era un loc mai larg. Asemenea manevra trebuia executata cu grad de risc cat mai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.