Național

1 octombrie, ultima zi de admitere la facultate

Ziarul de Vrancea
11 aug 2010 578 vizualizări
Termenul limita pentru organizarea concursului de admitere în universitati poate fi chiar si prima zi de începere a anului universitar, respectiv 1 octombrie, precizeaza Ministerul Educatiei, în replica la comentariile privind suprapunerea bacalaureatului cu data înscrierilor la facultate

Un ordin al ministrului Educatiei din 17 mai 2010 privind criteriile generale de organizare si desfasurare a admiterii in ciclul de studii universitare de licenta prevede ca "perioadele celor doua sesiuni de admitere, formele si probele de concurs se stabilesc prin metodologie proprie si se fac publice conform prevederilor legale in vigoare". Acelasi ordin stabileste ca termen limita pentru concursul de admitere, inceperea anului universitar, respectiv 1 octombrie 2010, potrivit unui comunicat al MECTS. Ministerul a dat aceste explicatii in replica la comentariile din media potrivit carora sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat care se incheie in 9 septembrie se suprapune cu a doua sesiune de admitere, care in unele universitati incepe in 5 septembrie. A doua sesiune a examenului de bacalaureat incepe in 23 august si se prelungeste pina in 9 septembrie cind sint afisate rezultatele finale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.