Național

A mai cedat un dig la Ceatalchioi - Tulcea

Ziarul de Vrancea
10 iul 2010 480 vizualizări
Digul local de aparare a localitatii Ceatalchioi (judetul Tulcea) a cedat, ieri astfel ca va continua actiunea de evacuare a celor 100 de persoane inceputa in urma cu doua zile.

In aceasta localitate, 200 de case au fost inundate. In acelasi timp, peste 170 de persoane sint evacuate din lunca Prutului, judetul Botosani, ca urmare a cresterii cotei riului la intrarea in tara. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgente Botosani, este vorba de peste 170 de persoane din comunele Hudesti si Radauti Prut. Autoritatile botosanene au subliniat ca majoritatea persoanelor evacuate sint proprietarii caselor care au fost avariate la inundatiile din anul 2008, vechile amplasamente fiind acum folosite ca locuinte de vara. O parte din persoanele evacuate vor merge la casele care au fost construite dupa inundatiile din anul 2008, iar altele vor fi cazate la rude. In acelasi timp, aseara era asteptata o noua unda de viitura din Ucraina."Potrivit specialistilor Sistemului de Gospodarire a Apelor Botosani, Prutul masura la Oroftiana, la ora 14.00, 790 cm, cu 140 cm peste cota de pericol. Pagubele produse de inundatii sint estimate la aproape 250 de milioane de lei (circa 59 milioane euro), in conditiile in care 3.480 de case au fost afectate, alte 250 s-au prabusit, iar 31,4 km de drumuri nationale sint deteriorate, potrivit Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.