Național

Boc isi trimite ministrii in calea apelor

Ziarul de Vrancea
1 iul 2010 673 vizualizări
Premierul i-a trimis pe toti membrii guvernului in zonele inundate n viituri puternice sint in continuare inregistrate pe Siret si pe riul Moldova

Mobilizare maxima a Guvernului. Premierul Emil Boc i-a "aruncat" in viltoarea apelor pe membrii Cabinetului, cerindu-le ministrilor sa fie prezenti in zonele calamitate pina la finalul inundatiilor. "Vreau sa fie foarte clar, dupa aceasta sedinta de Guvern, niciun ministru nu are alta prioritate mai mare decit de a fi prezent in teritoriu, in toata tara, acolo unde sint inundatii si probleme. Deci, dupa ce s-a terminat aceasta sedinta de Guvern, vom stabili in cadrul Guvernului zonele in care ministri vor fi prezenti", a anuntat seful Executivului. El a parut marcat de vizita sa in zonele calamitate."Ieri am avut ocazia sa vad la fata locului, in Suceava si Botosani, dezastrul care exista si vreau sa stiti ca imaginile de la televizor reflecta doar o parte din tragismul si dificultatea situatiei pe care o avem. Cind vezi la fata locului case pur si simplu spulberate, maturate de ape, locuri unde nicioadata nu ai fi crezut ca apa ajunge dintr-un pirau intr-un torent urias, situatii in care oamenii ne spuneau ca, in ultimii 40-50 de ani, nu au auzit si nu au vazut ce s-a intimplat in zonele lor, situatii cu oameni evacuati, cu bunuri materiale pierdute, din nefericire, si cu pierderi de vieti omenesti, cu decese, situatia trebuie sa fie o prioritate maxima, si de aici inainte, in atentia Guvernului", le-a povestit premierul.

MAI a realizat un bilant al pierderilor suferite din cauza apelor. 22 de oameni au murit din cauza inundatiilor, aproape 7.000 de persoane au fost evacuate, 2.917 locuinte au fost inundate si 206 distruse, potrivit ultimei centralizari prezentate la Guvern. Peste 200 de drumuri nationale si judetene au fost acoperite in totalitate de ape. Aproximativ 1.000 de poduri si podete au fost si ele sterse de pe harta de furia apelor.


"Putem da cod negru, oamenii nu pot fi salvati"


Aseara, hidrologii au transmis o noua avertizare ce viza viituri rapide in bazinele riurilor Suceava si Moldova, cu cresteri importante pe versanti, torenti, piraie si cresteri rapide de debite si niveluri, cu depasiri ale Cotelor de Aparare, pe: Pozen, Sucevita si Solonet (afluenti ai Sucevei), pe Putna, Izvorul Giumalau, Moldovita, Suha (afluenti ai Moldovei). "Sint situatii la care nici un guvern nu poate sa faca fata, nicaieri in lume. Un guvern poate fi responsabil daca ies riurile mari, nu situatii de 200 litri pe metrul patrat in 24 ore. Pe radar, cu doua ore inainte, se poate vedea celula care se dezvolta si putem da acea avertizare, dar mi-e greu sa cred ca se pot lua masuri, putem noi sa dam cod negru ca oamenii nu mai pot fi salvati in asemenea situatii, ca sa fie lucrurile foarte clar!", a afirmat directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, prezent la Palatul Victoria.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739409 zile, 2 ore, 48 minute, 12 secunde
Aveti nu aveti treaba, haideti cu totii sa ne vada lumea ce de lacrimi putem varsa. Ieftina ocazie, mana cereasca pentro o buna imagine, gratuita. Vreti si bani? Nu, nu, banii sunt pentru refacerea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.