Național

Doua crime in fata altarului

Ziarul de Vrancea
28 iun 2010 686 vizualizări
Un preot si-a ucis copiii in propria sa biserica, dupa care s-a aruncat in fata unui tren n abia se externase de la Psihiatrie, unde fusese internat pe fondul unei depresii determinate de boala incurabila de care sufera sotia sa

Apropiati ai preotului unitarian din Medias care si-a omorit cei doi copii, iar apoi s-a sinucis afirma ca acesta fusese internat pentru probleme psihice, in timp ce episcopul Bisericii Unitariene din Transilvania spune ca nu isi explica de ce medicii din Tirgu Mures l-au lasat sa plece din spital.

Mai multi apropiati ai preotului Cseh Denes sustin ca acesta ar fi avut probleme psihice, motiv pentru care a fost internat la o clinica din Targu Mures, pina de curind. Episcopul Bisericii Unitariene din Transilvania, Ferenc Bálint-Benczédi, spune ca stia ca preotul fusese internat la Tirgu Mures si ca a vorbit cu el marti si ca acesta era ingrijorat pentru sotia sa, bolnava.


S-a externat la cerere din Clinica de Psihiatrie


Preotul fusese externat, in urma cu citeva zile, de la Clinica de Psihiatrie II din Tirgu Mures, conducerea unitatii medicale afirmind ca externarea a fost facuta la cererea pacientului, care avea o "problema afectiva". "Era la prima internare. A fost internat pina in 22 iunie, timp de o saptamina, cu o problema afectiva. I s-a acordat toata atentia necesara. Nu se putea prevedea un astfel de gest, comiterea suicidului si a celorlalte fapte", a precizat Konrad Judith, managerul Spitalului Clinic Judetean Mures.


Detaliile unei drame cumplite


Potrivit anchetatorilor, simbata seara preotul a plecat de acasa cu ambii copii - doi baieti in virsta de 5 si 7 ani, spunindu-i sotiei sale ca merge la cumparaturi. Dupa ce aceasta a vazut ca au trecut citeva ore si barbatul nu s-a intors, a sunat un angajat al bisericii si l-a rugat sa verifice daca sotul sau este la biserica. Barbatul a mers la biserica si a gasit cadavrele celor doi copii, iar preotul era disparut. Anchetatorii spun ca trupul unuia dintre baieti a fost descoperit la parterul bisericii, in apropiere de locul de rugaciune, iar cel de-al doilea a fost gasit la etajul cladirii.

Vecinii preotului povestesc ca nu au avut niciodata probleme cu acesta, ca era un om linistit si cumsecade. Ei spun ca, practic, in ultimii ani si-a crescut singur cei doi baieti, sotia sa fiind bolnava de cancer. Vecinii au relatat ca sotia preotului a fost operata de curind si nu putea sa se deplaseze.


Ultimele dorinte


Potrivit apropiatilor familiei preotului unitarian din Medias, sotia acestuia a plecat, ieri, la Tirgu Mures, unde locuiesc parintii sai. Aceasta le-ar fi spus cunoscutilor ca nu mai vrea sa isi ia medicamentele pentru cancer deoarece nu mai vrea sa traiasca, acum, ca nu mai are copiii. "Mi-a spus ca nici nu mai face tratament, ca a fost foarte scump, ca parintii ei au vindut mult ca sa aiba bani pentru medicamente si ca acum viata nu mai are nici un rost daca nu mai sint copiii si ca vrea sa moara", a declarat Elisabeta Benko, una dintre vecinele familiei preotului. Potrivit femeii, sotia preotului ar mai fi spus la plecare ca nu mai vrea sa se mai intoarca la Medias si ca isi va ingropa sotul si copiii in judetul Mures, de unde erau atit ea, cit si sotul sau.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.