Național

Directorul si un realizator de la OTV - pericole pentru ordinea publica

Ziarul de Vrancea
25 iun 2010 503 vizualizări
Acesta este unul dintre motivele pentru care judecatorul a dispus arestarea lor pentru 29 de zile

Magistratii Judecatoriei sectorului 1 motiveaza arestarea lui Dan Diaconescu si a realizatorului de emisiuni Doru Parv prin faptul ca lasarea in libertate a acestora reprezinta un pericol pentru ordinea publica si exista probe ca in cadrul televiziunii OTV au mai fost si alte cazuri de santaj. "Instanta constata ca, in speta, existenta pericolului public rezulta din insusi pericolul social al infractiunilor pentru care sint cercetati inculpatii, avindu-se in vedere reactia publica la comiterea unei astfel de infractiuni si posibilitatea comiterii unor fapte asemanatoare in lipsa unei reactii ferme fata de cei banuiti ca fiind autori", se arata in motivare.

"Cu privire la persoana inculpatului Dan Diaconescu, instanta mai retine si faptul ca acesta este o persoana publica care patroneaza doua posturi de televiziune si realizeaza emisiuni cu mare rezonanta asupra publicului, dezbatind subiecte de larg interes", se arata in documentul citat. Judecatorii afirma ca "inculpatul, in loc sa-si exercite profesia de jurnalist in scopul informarii publicului, a inteles sa dobindeasca prin aceasta avantaje financiare in mod ilicit": "Contrar deontologiei profesionale, inculpatul a profitat de avantajele profesiei sale, intelegind sa valorifice informatiile obtinute in aceasta calitate in interesul sau personal, ingradind libertatea psihica a altor persoane. De asemenea, din datele dosarului reies indicii in sensul ca aceasta conduita infractionala nu ar fi una izolata in cadrul postului de televiziune OTV", sustine judecatoarea Elena Zamfir.

In plus, instanta apreciaza ca Doru Parv, beneficiind de imaginea creata prin intermediul OTV, "a profitat de impactul deosebit pe care il poate avea asupra oamenilor, folosindu-se de acesta pentru desfasurarea unor activitati ce intra in sfera ilicitului penal". "Riscul de a fi reluata de catre inculpat activitatea infractionala, odata pus in stare de libertate, rezulta din faptul ca acesta a suferit o condamnare pentru savirsirea infractiunii de furt calificat", se arata in motivare.

Reamintim ca cei doi au fost arestati alaltaieri dimineata sub acuzatia de santaj si, respectiv, complicitate la santaj. Avocatii au declarat recurs ce se va judeca astazi sau miine la Tribunalul Bucuresti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.