Național

Prevederile despre presa din Strategia de aparare circula deja in institutiile europene

Ziarul de Vrancea
25 iun 2010 428 vizualizări
Un eurodeputat PSD a reclamat la Comisia si la Consiliul UE continutul documentului adoptat la Bucuresti de CSAT privind campaniile de presa realizate la comanda impotriva institutiilor statului

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan, membru al Comisiei de Educatie, Cultura si Mass-Media din PE, a initiat o asa-numita intrebare orala catre CE si Consiliu impotriva pasajelor din Strategia Nationala de Aparare care se refera la eventualele vulnerabilitati din partea mass-media. Potrivit unui comunicat PSD, "ca forma de protest, europarlamentarul PSD Catalin Ivan a initiat o intrebare orala catre Comisia Europeana si catre Consiliul european", iar acest demers va fi urmat "de o motiune de rezolutie in Parlamentul European prin care sa reclame acest abuz impotriva presei dintr-un stat membru".

"Nu vreau ca Romania sa produca, prin astfel de masuri, un nou Hitler in Uniunea Europeana. Daca nu ne opunem vehement acestei tentatii totalitare, pasul urmator poate fi cenzura, opresiunea ziaristilor si a politicienilor de opozitie si desfiintarea statului de drept. Vom protesta oriunde vom putea - la Bucuresti sau la Bruxelles - impotriva acestui comportament dictatorial", a declarat europarlamentarul.

Catalin Ivan sustine ca documentul propus de Traian Basescu va avea ca efect atit discreditarea Romaniei ca democratie functionala in spatiul Uniunii Europene, cit si blocarea statutului presei ca paznic al democratiei. întrebarea orala are deja sustinerea a 43 de europarlamentari din principalele grupuri politice, PPE, S&D si ALDE.

Campaniile de presa la comanda cu scopul de a denigra institutii ale statului, diminuarea capacitatii de aplicare a legii de catre unele institutii si presiunile exercitate de trusturi de presa asupra deciziei politice sint stipulate ca vulnerabilitati in Strategia de Aparare discutata marti in CSAT. Potrivit documentului transmis Parlamentului de presedintele Traian Basescu spre dezbatere si aprobare, principalele vulnerabilitati ale Romaniei sint diminuarea capacitatii de aplicare a legii de catre unele institutii ale statului, capacitatea administrativa redusa la nivel central si local si politizarea excesiva a unor institutii, atit la nivel local, cit si national.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.