Național

Partidele din Opozitie incep sa prinda glas si sa faca propuneri anticriza

Ziarul de Vrancea
15 mai 2010 546 vizualizări
Social-democratii contesta propunerile prezentate de Traian Basescu n la rindul sau, presedintele PNL contesta varianta PSD n programul liberal va fi prezentat luni n la PDL, ideile liberalilor sint asteptate cu interes

Presedintele PSD, Victor Ponta, considera ca ultimul discurs al sefului statului a fost unul "plin de scuze si de fuga de responsabilitate", care reflecta "imaginea disperarii sale si lipsa de solutii". Ponta afirma ca PSD se opune masurilor anuntate de Traian Basescu, pe care le considera "incorecte". Totodata, liderul social-democrat a respins amenintarile presedintelui Traian Basescu si spune ca de acum inainte partidul sau va sustine protestele si grevele, daca acestea nu sint violente.

"Voi fi intotdeauna impotriva manifestarilor violente, pentru ca o societate democratica nu se construieste prin violenta, dar cred ca pensionarii care au manifestat si manifesta in fata Palatului Cotroceni au dreptate, si-i vom sprijini. Cred ca agricultorii care manifesta in fata Guvernului au dreptate si-i vom sprijini. Cred ca sindicatele care se opun masurilor aberante ale presedintelui Traian Basescu au dreptate si-i vom sprijini", a declarat Victor Ponta.


Antonescu versus Ponta


In ceea ce priveste propunerile social-democrate pentru iesire din criza, criticile au venit de la presedintele PNL, Crin Antonescu. El spune ca Victor Ponta vrea sa raspunda nevoii de crestere economica, dar culpabilizeaza profitul si "se napusteste din nou" cu impozitul progresiv care inhiba si sufoca initiativa, acestea fiind solutii "electoraliste". "Asa cum respingem categoric curba de sacrificiu pe care actuala putere incearca sa o impuna asupra pensionarilor si asupra a numeroase categorii de bugetari utili, respingem varianta demagogica si ineficienta a reluarii discursului impotriva cotei unice, impotriva profitului. Nu inteleg cum PSD, presedintele sau, domnul Ponta, vor sa raspunda nevoii de crestere economica, de stimulare a sectorului privat din economie, atita vreme cit culpabilizeaza profitul si cit in acest moment, in care noi consideram ca trebuie sa stimulam investitorii, intreprinzatorii, mediul privat, dinsii se napustesc din nou cu impozitul progresiv care inhiba si sufoca aceasta initiativa", a sustinut Crin Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca, din acest punct de vedere, "nu exista nici un punct de asemanare sau de intelegere" intre liberali si social-democrati.

Victor Ponta a replicat ca afirmatiile liderului PNL privind solutiile social-democrate de iesire din criza sint "coerente", dar este de parere ca PNL "are o problema", in conditiile in care solutiile liberale, de dreapta, sint ale PDL si ale lui Traian Basescu.


PNL nu si-a schimbat intentiile: doar singur ar intra la guvernare


In ceea ce priveste oferta liberala, Crin Antonescu a declarat ca, teoretic, liberalii ar fi dispusi sa-si asume guvernarea, dar singuri, precizind insa ca acest lucru nu este fezabil in conditiile unei majoritati parlamentare ostile si reiterind sustinerea variantei unui Guvern de tehnicieni. Programul strict economic propus de liberali va fi discutat si aprobat luni in sedinta Consiliului National Executiv, urmind sa fie prezentat in aceeasi zi in sedinta Consiliului Economic Social (CES), la care liberalii au fost invitati.


Pedelistii asteapta cu interes varianta liberala


Reactia PDL nu a intirziat. Secretarul Senatului, Orest Onofrei, senator PDL de Suceava, a apreciat ca partidul sau ar putea accepta unele propuneri din programul de masuri liberale si a mentionat ca acest lucru ar fi un semnal clar ca PDL doreste sa guverneze cu PNL. El a calificat masurile de stinga drept politicianiste, in timp ce programul de dreapta poate rezolva problema. Secretarul Senatului crede ca, in acest caz, PDL, care se reclama partid de dreapta, ar trebui sa accepte si propunerile venite de la celelalte partide ce se reclama de dreapta, cum sint UDMR si PNL.


Dan Voiculescu ar militariza Ministerele de Interne si de Finante


Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, s-a declarat "socat" de declaratiile lui Traian Basescu de joi seara, referitor la mitingurile pensionarilor din aceasta saptamina, pe care le considera drept "amenintari". Insa predecesorul sau la sefia partidului, actualul vicepresedinte al Senatului, Dan Voiculescu, a venit cu o propunere cel putin la fel de socanta. Presedintele fondator al Partidului Conservator a respins declaratia sefului statului conform careia trebuie ales intre reducerea pensiilor si salariilor sau cresterea taxelor si impozitelor, el propunind o a treia varianta: combaterea economiei subterane si optimizarea veniturilor. In acest sens, Voiculescu a propus detasarea a 10.000 de militari la Interne si Finante pentru a combate evaziunea fiscala si contrabanda, relateaza HotNews.ro. El a evaluat pierderile provocate de economia subterana la peste 40 de miliarde de euro.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.