Național

Astazi s-ar putea deschide toate aeroporturile

Ziarul de Vrancea
20 apr 2010 509 vizualizări
n norul de cenusa poate paraliza traficul aerian din nou de joi

Comitetul guvernamental pentru situatii de urgenta a decis, ieri deschiderea a inca opt aeroporturi, respectiv cele din Otopeni, Baneasa, Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Satu Mare si Baia Mare. Aeroporturile din Tirgu Mures, Bacau, Iasi, Suceava, Constanta si Tulcea ramin in continuare inchise, dar exista "o probabilitate destul de mare" sa fie redeschise astazi dimineata, la ora 7.00. Norul de cenusa vulcanica s-a restrind ieri, eliberind partea de vest a Romaniei, iar pe parcursul zilei de astazi nu vor exista deplasari ale masei de aer spre tara noastra, potrivit datele transmise de Centrul operativ pentru situatii de urgenta din cadrul Ministerului Mediului. "Cantitatea de particule spalate de ploaie in partea de vestul Romaniei este foarte mica. Noi presupunem ca au ajuns la sol, deoarece Universitatea Bucuresti a facut niste masuratori si a zis ca exista unele particule care au ajuns la sol", a declarat Marie Jeanne Adler, reprezentant Ministerul Mediului. "Avem incredere mai mare in masuratorile facute in Germania si de observatorul de la Londra, sau in Franta, care au indicat ca sint unele concentratii foarte mici in stratul de la sol, adica pina la 2500 metri, dar cantitatea mare de praf ramine in zona superioara a atmosferei", a mai spus Marie Jeanne Adler. Ministerul Mediului mai informeaza ca in urmatoarele doua zile Romania se afla intr-o conjunctura favorabila in ceea ce priveste deplasarea masei de aer, insa a avertizat ca de joi situatia se poate schimba. "Nu putem sa spunem ca am scapat de acest fenomen, de aceasta pana poluanta periculoasa pentru zborurile aeronautice. Daca pina joi pentru Romania este o conjunctura favorabila, de joi daca se va schimba circulatia atmosferica dispre nord si vulcanul ramine activ, este foarte posibil sa ne aflam intr-o situatie similara", a declarat Marie Jeanne Adler.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739407 zile, 22 ore, 46 minute, 13 secunde
stiati ca doi oameni de afaceri vranceni sunt blocati pe aeroportul din osaka - japonia de trei zile datorita norului de cenusa din islanda ? stiti ce contacte au avut la tokio si osaka ? stiti cine citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.