Național

Zeus cheama Guvernul la Cotroceni

Ziarul de Vrancea
20 apr 2010 533 vizualizări
n Traian Basescu vrea sa discute cu Guvernul despre cheltuieli publice, fonduri UE, achizitii si Constitutie n nu prea am vazut in statistici someri din sectorul bugetar , spunea presedintele in urma cu o saptamina, referindu-se la absenta restructurarilor

Presedintele Traian Basescu va avea consultari cu Guvernul, astazi, la ora 14.00, temele de discutie fiind cheltuielile publice din administratie, cheltuielile sociale, absorbtia fondurilor de la UE, legislatia achizitiilor publice, revizuirea Constitutiei si descentralizare. Potrivit unui anunt al Presedintiei, programul presedintelui cuprinde, de la ora 14.00, "consultari cu Guvernul, la Palatul Cotroceni, in temeiul art. 86 din Constitutie". "Temele consultarii sint urmatoarele: Reducerea cheltuielilor publice in administratia publica centrala si locala; Reducerea cheltuielilor sociale printr-o mai buna tintire a beneficiarilor sistemului de protectie sociala; Cresterea nivelului de absorbtie a fondurilor comunitare; legislatia achizitiilor publice; Proiectul de revizuire a Constitutiei; Procesul de descentralizare", se arata in anuntul Presedintiei. Ministrii PDL se pregateau aseara sa participe la o intilnire informala, in pregatirea celei cu seful statului.


"Nu sint convins de realitatea a ceea ce se afirma la Guvern"


Presedintele declara, lunea trecuta, ca va cheama Guvernul la consultari, la Cotroceni, mentionind ca va discuta despre disponibilizarile in sistemul bugetar, pe care nu le-a prea remarcat, si despre fondurile pentru infrastructura. "Nu va ascund ca nu sint convins nici de realitatea a ceea ce se afirma la Guvern, am dat oameni afara... Nu prea am vazut in statistici someri din sectorul bugetar. Nu prea am vazut. O sa ma mai uit cu atentie zilele urmatoare. S-au comasat ministere, dar a ramas acelasi numar de salariati... Ceva e in neregula si acolo. Am sa am o discutie cu Guvernul saptamina viitoare. Pe articolul 86 din Constitutie, o sa-i invit la consultari Guvernul", a aratat Basescu. "O sa chem Guvernul la consultari saptamina viitoare. Pina la urma, gentiletea mea de a ma duce la Palatul Victoria si de a nu ma duce eu acolo a fost prost inteleasa de fostul guvern. O sa chem acum guvernul la Palatul Cotroceni sa-mi explice", a declarat Basescu.El a mentionat ca va discuta cu Guvernul si problema fondurilor alocate infrastructurii. Pe de alta parte, presedintele a adresat Parlamentului si Guvernului scrisori in care semnaleaza necesitatea adoptarii in regim de urgenta a Codurilor de procedura penala si civila si a legilor de punere in aplicare a celor patru Coduri juridice.


PSD si PNL vor depune o motiune de cenzura


PNL si PSD au convenit ieri depunerea unei motiuni de cenzura la adresa Guvernului PDL-UDMR-independenti. Liderii PSD si PNL, Victor Ponta si Crin Antonescu, au convenit ieri depunerea unei motiuni de cenzura comune. Cele doua partide au insa doar sanse teoretice pentru a demite Guvernul si asta pentru ca nu au majoritatea parlamentara necesara. Spre deosebire de toamna trecuta, Guvernul Emil Boc are sanse mari sa cada in picioare si sa ramina in functie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739407 zile, 18 ore, 50 minute, 23 secunde
Mai exista o varianta, daca cei ce s-au declarat independenti nu a primit ce le-a promis? Majoritatea este fragila, ilegala si imorala, asa ca sanse ca motiunea sa treaca sunt! ,,Zeus" ar trebui citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.