Național

Raportul interimar pe Justitie contine vesti proaste

Ziarul de Vrancea
19 mar 2010 423 vizualizări
Documentul arata ca Romănia nu a fost capabila sa mentina ritmul reformei

Raportul interimar al Comisiei Europene privind justitia in Romania va arata ca tara nu a fost capabila sa mentina ritmul reformei, dar ca anul trecut lupta impotriva coruptiei a cunoscut o usoara ameliorare, anunta un raport consultat de RFI. Textul mai subliniaza intirzieri in discutiile parlamentare interne privind cele doua Coduri de Procedura Civila si Penala asupra carora Bruxelles-ul se pronunta anual.

Potrivit sursei citate, DNA a inregistrat insa rezultate bune, un progres care se mentine fata de anii trecuti, iar dosarele penale privind combaterea marii coruptii au crescut cu o treime in 2009 fata de 2008.

Raportul interimar al Comisiei Europene este asteptat sa fie dat publicitatii la inceputul saptaminii viitoare. între timp, documentul redactat ca in fiecare an de Secretariatul General al CE se afla pentru moment in consultare interna intre diferitele servicii, informeaza Agerpres.

Raportul global privind reforma justitiei si combaterea coruptiei in Romania si Bulgaria este asteptat in vara acestui an si acela va cuprinde si elemente politice. Romania si Bulgaria nu vor scapa curind de aceasta monitorizare a reformei justitiei, conditia sine qua non a aderarii lor europene in 2007.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.