Național

Prima cerere de arestare a unui senator intra in hatisul regulamentului parlamentar

Ziarul de Vrancea
10 mar 2010 446 vizualizări
Solicitarea privind încuviintarea arestarii lui Catalin Voicu, acuzat de trafic de influenta si fals în înscrisuri sub semnatura privata, nu sosise pina ieri la Senat

Solicitarea privind incuviintarea cererii de arestare a senatorului PSD Catalin Voicu nu sosise pina ieri la Senat. Mircea Geoana, presedintele camerei superioare a Parlamentului, a remarcat ca solicitarea DNA de arestare a unui senator este o premiera. El a mentionat ca asteapta informarea oficiala in acest sens. "O vom analiza si, evident, conform procedurilor noastre, va exista o dezbatere in Biroul Permanent, apoi o vom trimite catre Comisia juridica si apoi catre plen. Este o procedura standard", a afirmat presedintele Senatului.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, sa sesizeze Parlamentul in vederea incuviintarii arestarii senatorului PSD Catalin Voicu, acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Potrivit Constitutiei, deputatii si senatorii pot fi urmariti si trimisi in judecata penala pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului, dar nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara incuviintarea Camerei din care fac parte, dupa ascultarea lor.

Conform Regulamentului Senatului, cererea de arestare a unui senator se adreseaza de catre ministrul Justitiei presedintelui Senatului, acesta o aduce la cunostinta in sedinta publica, dupa care o trimite Comisiei juridice, raportul comisiei fiind trimis de BP plenului, care hotaraste cu votul secret al majoritatii senatorilor. Solicitarea privind incuviintarea arestarii senatorului PSD Catalin Voicu s-ar putea afla pe ordinea de zi a sedintei Biroului permanent al Senatului de saptamina viitoare.

Senatorul PSD Catalin Voicu a declarat, ieri, ca se considera nevinovat in ceea ce priveste acuzatiile aduse de DNA in solicitarea privind incuviintarea arestarii sale. Presedintele PSD, Victor Ponta, a dat publicitatii o declaratie in care sustine ca partidul sau nu obstructioneaza Justitia si, de aceea, Senatul trebuie sa ia urgent o decizie in privinta lui Catalin Voicu.

Mai transant a fost liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, care a afirmat ca actiunea DNA de a cere arestarea senatorului PSD Catalin Voicu este "pur politica". întrebat daca PSD il va sustine pe Catalin Voicu, Hrebenciuc a raspuns: "Nu stiu".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739412 zile, 59 minute, 26 secunde
Ghiortanul se ascunde dupa copac.Falci proeminente de harciog,ceafa de bulgar,artagos,tupeist, vocabular de militian ofensat gata sa puna mana pe pulan.Iata pe scurt portretul scos la iveala de unul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.