Național

Ion Diaconescu cere 18 milioane euro daune pentru traumele suferite in inchisorile comuniste

Ziarul de Vrancea
5 mar 2010 440 vizualizări
Fostul presedinte al PNTCD Ion Diaconescu a dat in judecata statul roman si solicita daune de 18 milioane euro pentru traumele suferite in timpul detentiei politice din inchisorile comuniste. Liderul taranist este reprezentat in procesul intentat statului de fostul premier Victor Ciorbea, cel care a si inregistrat actiunea la Tribunalul Bucuresti.

Ion Diaconescu solicita instantei sa constate caracterul politic al condamnarii suferite in baza sentintei Tribunalului Militar Bucuresti din 28 februarie 1948, cind fostul presedinte al PNT a primit o pedeapsa de 15 ani de munca silnica, 5 ani degradare civica si confiscarea totala a averii. El le mai solicita magistratilor sa constate si caracterul politic al actiunii prin care Securitatea i-a stabilit domiciliul obligatoriu in comuna Valea Calmatui, din Braila, intre decembrie 1962 si aprilie 1964. Pentru acest ultim episod, Ion Diaconescu solicita statului roman o despagubire de 170.000 euro.

Fostul presedinte al PNTCD Ion Diaconescu a declarat ca va dona partidului cea mai mare parte din despagubirile de 18 milioane de euro pe care le cere de la statul roman. El a precizat ca ideea de a da in judecata statul roman nu ii apartine, ci a fost o initiativa a lui Victor Ciorbea. "Sunt bolnav si batrin de 93 de ani, sint suferind si nu mai sint la curent cu legislatia. Nu m-am gindit, initiativa nu imi apartine. Acum a aparut o legislatie, asa am inteles, care iti da despagubiri prin Uniunea Europeana si ceri cit mai mult ca sa iti dea ceva", a adaugat Diaconescu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.