Național

O femeie incearca sa-si recupereze embrionii la CEDO

Ziarul de Vrancea
25 feb 2010 398 vizualizări
Curtea Europeana a Drepturilor Omului a obligat autoritatile romane sa nu distruga 16 embrioni, ridicati de la Clinica Sabyc si lasati de procurori la INML "Mina Minovici", dupa ce o femeie a dat statul in judecata pentru ca nu isi putea recupera materialul genetic.

O femeie a cerut, in 18 februarie 2010, Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg sa oblige statul roman sa permita transferul a 16 embrioni de la Insitutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", unde au fost lasati in custodie de DIICOT in cadrul anchetei penale privind Clinica Sabyc, la o clinica din Sibiu.Presedintele Camerei CEDO, care analizeaza cazul, a decis sa indice Guvernului Romaniei ca este in interesul partilor si pentru buna desfasurare a procedurilor la Curtea Europeana ca embrionii sa nu fie distrusi dupa 25 februarie, pe toata durata procesului la Strasbourg. Femeia are un baietel de un an, nascut ca urmare a unei proceduri de inseminare artificiala, realizata la Clinica Sabyc. Din numarul total de 19 embrioni obtinuti in urma procedurii de fertilizare in vitro, trei au fost folositi pentru prima sarcina, iar 16 au fost crioconservati pentru a putea avea un al doilea copil. In iunie 2008, cei 16 embrioni in stare de crioconservare au fost incredintati spre pastrare, in baza unui protocol, Clinicii Sabyc, pina la momentul in care corpul femeii va putea duce o noua sarcina.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.