Național

Cristian Diaconescu a cerut procurorilor sa afle cine l-a urmarit

Ziarul de Vrancea
24 feb 2010 418 vizualizări
Senatorul PSD a facut plingere direct la Parchetul înaltei Curti de Casatie si Justitie n informatia privind existenta unui raport ce descrie in amanunt tot ce a facut Diaconescu in perioada 1-10 februarie a aparut chiar in timpul Congresului PSD unde acesta candida la sefia partidului

Senatorul PSD Cristian Diaconescu a sesizat Parchetul înaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) cu privire la monitorizarea sa la care a facut referire ziarista Floriana Jucan in ziua Congresului social-democratilor, la conducerea caruia politicianul candida. Jurnalista a declarat atunci ca a primit spre publicare 36 de pagini de monitorizare a lui Cristian Diaconescu, insotite de imagini in care acesta apare in ipostaze compromitatoare. Diaconescu a afirmat ca acest fapt are legatura cu Congresul si ca oricine l-a urmarit a facut-o ilegal.

"Aceasta monitorizare este adevarata. Cristian Diaconescu este monitorizat non-stop, de cind merge cu sotia la cumparaturi, pina cind merge la unii dintre liderii PSD acasa, cind merge la sediul SRI din Piata Constitutiei, sau cind merge intr-o vizita de patru ore, pe 5 februarie, la resedinta unui controversat om de afaceri. Ce m-a uimit la Diaconescu este ca, in toata aceasta perioada, se deghizeaza: isi pune fes pe cap, parcheaza pe strazi laturalnice, isi pune ochelari, deci are ceva de ascuns", a spus, la Realitatea TV, Floriana Jucan. Ea precizat ca monitorizarea lui Diaconescu a fost facuta in perioada 1-10 februarie, fara a mentiona cine a facut aceasta monitorizare. De asemenea, politicianul social-democrat ar fi fost surprins in ipostaze care tin de viata privata.

Senatorul PSD a sustinut ca aparitia, chiar in noaptea Congresului, a stirii potrivit careia ar fi fost monitorizat, nu are nici un fel de legatura cu retragerea sa din cursa, el facind acest gest la rugamintea lui Geoana si a sustinatorilor sai.

întrebat daca a aflat cine l-ar fi urmarit, Diaconescu a raspuns: "Nu stiu ce sa spun. Este, intr-adevar, ceva foarte curios si presupune un consum fizic si financiar foarte mare. Nu am inca elemente in plus si nu stiu amanunte, dar o astfel de intimplare miroase, de la o posta, a politie politica, indiferent cine a facut-o. Un om politic, candidat la sefia unui partid politic, urmarit astfel... nu poate fi decat un gest cu o atare conotatie. Si apoi, momentul in care a aparut informatia, in plin Congres...".

Articolul 8 al Conventiei Europene a Drepturilor Omului impune respectarea dreptului la respectarea vietii private si de familie. SRI a negat orice implicare in actiunea de monitorizare a senatorului social-democrat.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.