Național

Geoana are toate motivele sa treaca de la violet la rosu

Ziarul de Vrancea
17 feb 2010 440 vizualizări
Iliescu se leapada de agitatia din PSD

"Decizia mea de a ma retrage poate fi considerata o presiune asupra Congresului", si-a explicat el hotarirea de a renunta la functiile in partid n anuntul plecarii a fost facut la o zi dupa abandonul lui Nastase in cursa pentru sefia partidului n mina dreapta a lui Geoana, secretarul general al PSD, da inapoi si propune renuntarea la votul pe echipe


Ion Iliescu si-a anuntat retragerea din cele doua functii detinute in partid - cea de presedinte onorific si cea de membru al Biroului Permanent National. El s-a aratat constient ca gestul sau poate fi considerat si un mijloc de presiune al carui scop este convingerea delegatilor la Congres sa se pronunte impotriva alegerii conducerii PSD pe echipe. Ion Iliescu a declarat ca aceasta modalitate de alegere a presedintelui PSD duce la constituirea de grupuri de interese in jurul unor lideri care se lupta intre ele pentru conducerea de partid, el pronuntindu-se impotriva uzitarii unei astfel de formule de scrutin.

De asemenea, Iliescu a precizat ca a propus chiar desfiintarea prevederii statutare privitoare la existenta unui presedinte de onoare, precizind ca nu este interesat de aceste "chestii onorifice" si ca, la virsta sa, prefera sa isi gospodareasca mai bine timpul, fara a mai fi obligat sa participe la toate sedintele saptaminale de partid.


Dragnea bate in retragere


Surprinzatoare a fost reactia imediata a secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, care a declarat ieri ca ideea candidaturilor pe echipe nu se mai poate sustine, intrucit exista riscul major ca partidul sa se divizeze si apreciind ca aceasta idee trebuie eliminata. Dragnea a facut aceasta declaratie ca reactie la gestul presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, de a se retrage din aceasta functie.

"Mie mi se pare foarte de luat in serios atitudinea domnului Iliescu. Din discutiile pe care le-am avut dupa Comitetul Executiv cu alti colegi, eu cred ca riscul este major ca partidul sa se divizeze si nu cred ca se mai poate sustine ideea de a candida pe liste inchise", a spus Dragnea. "Cred ca ideea de echipa trebuie eliminata. Este extrem de riscant. Este riscant, chiar daca s-au pus pe masa si argumente pentru. Riscul este foarte mare", a subliniat Dragnea, care a precizat ca partidul trebuie sa ramina intreg.


Nastase nu stie daca se va razgindi in caz ca se renunta la echipe


CExN al PSD a decis, luni, amendarea Statutului astfel incit viitoarea conducere sa fie aleasa de Congres pe o lista care sa contina presedintele, prim-vicepresedintele, secretarul general, vicepresedintii si membrii BPN. Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat ca aceasta varianta de modificare a Statutului a intrunit majoritatea voturilor, ea cistigind in fata unei variante care implica faptul ca presedintele PSD sa fie ales de catre Congres, toti ceilalti membri ai echipei de conducere urmind sa fie alesi de Consiliul National.

Insa tocmai presedintele Consiliului, Adrian Nastase, si-a anuntat decizia de retragere a candidaturii la functia de presedinte al partidului, pentru ca nu doreste sa participe la "un circ prost scris". "Nu am de gind sa legitimez prin participarea mea la aceasta competitie o competitie in care nu cred. (...) Am o mult prea mare pretuire pentru mine insumi", a mai declarat Nastase.

întrebat ieri daca ar putea lua in calcul ideea sa candideze la presedintia PSD, in conditiile in care votul pe liste va fi respins de delegatii la Congresul din 20 februarie, Nastase a evitat sa se pronunte, afirmind ca este mai important ca delegatii sa gaseasca o formula care sa asigure schimbarea directiei in care se indreapta PSD.


Ilie Sirbu isi lasa functiile ca sa-si ajute ginerele


Ilie Sirbu, liderul PSD Timis si vicepresedinte al partidului, si-a anuntat, si el, retragerea din toate functiile detinute in PSD, la scurt timp dupa un anunt similar al lui Ion Iliescu. "Nu as vrea sa fiu o piedica in calea lui Victor Ponta", a explicat Ilie Sirbu. El spune ca nu va mai candida nici pentru un nou mandat la sefia PSD Timis. Ilie Sirbu spune ca la baza deciziei sale au stat doar motive familiale. Victor Ponta, ginerele lui Ilie Sirbu, si-a anuntat luni candidatura la sefia PSD, dupa retragerea lui Adrian Nastase din aceasta cursa. Ilie Sirbu a precizat si ca nu va intra nici pe listele lui Victor Ponta la Congresul extraordinar al PSD de simbata, la care acesta va candida pentru sefia partidului. El a subliniat ca doreste sa ramina simplu membru al partidului si senator pina la sfirsitul mandatului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.