Național

Pesedistii nu mai vorbesc cu primarul celui mai bogat oras din Ilfov

Ziarul de Vrancea
9 feb 2010 459 vizualizări
Florentin Pandele si Marian Vanghelie au avut un schimb dur de replici la Consiliul National al PSD n ieri, primarul din Voluntari a fost suspendat din partid pentru un an

Primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele, a fost suspendat pentru un an din PSD, a decis, ieri, Biroul Permanent al PSD Ilfov, care i-a reprosat atitudinea fata de membrii organizatiei si fata de conducerea acesteia, precum si mentinerea unei atmosfere tensionate in filiala. Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, sustine insa ca decizia este "pripita si gresita", el apreciind ca nu are rost ca Pandele sa fie transformat intr-o vedeta. In replica la suspendarea sa din partid, Florentin Pandele a declarat ca liderul organizatiei din Bucuresti Marian Vanghelie, care coordoneaza si filiala din Ilfov, face "politica de borfas" si este "o ghiulea" pentru Mircea Geoana si PSD.

La Consiliul National al PSD, de joia trecuta, primarul orasului Voluntari declara de la tribuna ca s-a hotarit sa candideze acolo unde va candida "prietenul" sau Marian Vanghelie, aratind ca daca acesta "va candida pentru un WC public, vine si Pandele". El a criticat dur conducerea PSD, apreciind ca partidul este intr-o "criza de diabet" si are "prea multa sare liberala si prea multa grasime pedelista", la care se adauga si "lumina violet".

Declaratiile primarului din Voluntari, cea mai bogata localitate din Ilfov, au stirnit reactii vehemente din partea unor participanti, iar Marian Vanghelie a replicat ca s-a batut in organizatia Ilfov pentru voturi si a avut probleme cu colegi din organizatie care au vindut aceasta organizatie Elenei Udrea si lui Gabriel Oprea. Dupa Consiliul National, Vanghelie l-a acuzat direct pe Pandele ca, impreuna cu Gabriel Oprea, a facut campanie mascata pentru Elena Udrea.

Oprea a demisionat, in ianuarie 2009, din PSD, renuntind la calitatea de presedinte PSD Ilfov si la mandatul de ministru de Interne, dupa ce a fost acuzat de conducerea partidului ca a numit in conducerea MAI oameni apropiati PDL si presedintelui Traian Basescu. Dupa demisia lui Oprea, senatorul PSD Anghel Iordanescu si-a anuntat, de asemenea, demisia, urmat, la citeva zile, si de primarul PSD din Voluntari, Florin Pandele, care a revenit, insa, citeva zile mai tirziu, asupra deciziei, dupa o discutie cu Mircea Geoana.


Jocuri de culise


Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a negat ca ar face "jocuri de culise" in apropierea Congresului, el precizind ca face "lucruri normale", care se intimpla in toate partidele din Europa si care tin de discutii, pentru ca in discutii consta politica. întrebat daca face jocuri de culise in apropierea Congresului partidului, Vanghelie a raspuns: "Da. Da. Vreau sa va spun un singur lucru, suna asa: jocuri de culise. Nu. Fac lucruri normale. Fac ceea ce se intimpla in toata Europa, in toate partidele din Europa si ceea ce se intimpla in toate partidele din Europa si in toate partidele din Romania: discutam, ca asta inseamna politica".

"încercam sa cream o echipa competenta in care sa putem sa le spunem acestor simpatici guvernanti ceea ce nu fac si ceea ce ar trebui sa faca. Schimba pe zi ce trece legile in functie de interesele lor personale si, din pacate, pe ecranele televizoarelor sint disputele cu nea\' Pandele. Nu e vorba de Gostatu\' de la 5, e vorba de nea\' Pandele. Si pierdem timpul sa facem vedete niste persoane care nu stiu daca au imbatrinit mai repede decit trebuia", a mai spus Vanghelie.


Ce face in plus Vanghelie fata de Pandele


Marian Vanghelie sustine ca el trage pe nas aerul puternic de afara, iar vinul il bea cu apa minerala, spre deosebire de primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele, care bea vinul fara apa minerala si nu trage pe nas aerul puternic de iarna. "Eu trag aer pe nas foarte puternic pentru ca afara e racoare, este iarna si aerul este foarte sanatos. Unu. Si doi: daca beau, citeodata, cite un pahar de vin, nu beau decit cu apa minerala. Spre deosebire de dinsul (Florentin Pandele - n.r.) care nu stiu daca reuseste sa traga aerul asta puternic pe nas si cred ca si vinul il bea altfel, nu-l bea cu apa minerala", a spus Vanghelie.

El a aratat ca suspendarea lui Pandele din partid inainte de Congres a fost o eroare, intrucit i s-a acordat acestuia posibilitatea "sa alerge singur pe un culoar". Solicitat sa comenteze acuzele pe care i le-a adus Pandele, ca ar face "politica de borfas", Vanghelie a raspuns: "As putea sa raspund, dar mi-e rusine de telespectatori".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.