Național

NUP-ul lui Udrea, contestat pe toate caile

Ziarul de Vrancea
9 feb 2010 602 vizualizări
Anastase si Buda au încalcat legea, sustin liberalii, dupa ce s-a aflat ca decizia procurorilor de a nu incepe urmarirea penala in cazul ministrului Turismului a stat ascunsa pina ce a trecut termenul de contestare n pentru procurorul general al Romăniei se cere demiterea

Liberalii au decis sa ceara demiterea procurorului general Laura Codruta Kovesi pentru emiterea "ilegala" a deciziei de neincepere a urmaririi penale a ministrului Elena Udrea. PNL va sesiza in acest sens Ministerul Justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii si presedintele Romaniei, a anuntat ieri prim-vicepresedintele partidului, Ludovic Orban. "Parchetul i-a dat Elenei Udrea in mod abuziv un certificat de buna-purtare, necesar pentru audierile pe care trebuia sa le parcurga doamna Udrea in calitate de ministru desemnat in Cabinetul Boc IV. Acest lucru este extrem de grav, mai ales ca Parchetul s-a pronuntat fara sa fie sesizat si fara sa aiba la baza elemente prevazute in raportul Curtii de Conturi, raportul ANRMAP sau raportul ANAF", a explicat Orban. Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, a afirmat saptamina trecuta ca solutia in cazul Elenei Udrea a fost comunicata Parlamentului inca din 21 decembrie 2009, declarind ca "oricine considera ca este nelegala solutia se putea adresa instantei".


Se invoca obstructionarea justitiei


Tot ieri, Biroul Politic Central al PNL a mandatat grupul parlamentar


sa inceapa procedurile legislative pentru ca presedintele Camerei, Roberta Anastase, si presedintele Comisiei juridice, Daniel Buda, sa fie sanctionati pentru activitatea din cazul Udrea. "Presedintele Camerei Deputatilor a impiedicat practic bunul mers al Justitiei, a obstructionat derularea unor proceduri legale pentru ca a interzis oricarei persoane sa atace verdictul Parchetului (decizia de neincepere a urmaririi penale a Elenei Udrea - n.r.) la Inalta Curte", a sustinut Ludovic Orban. El a precizat ca, la rindul sau, Daniel Buda a incalcat hotarirea plenului Camerei care a stabilit un termen de 15 zile pentru finalizarea raportului referitor la cererea de urmarire penala formulata de Comisia de ancheta. PNL vrea "singe" dar nu stie ce "pedeapsa" sa ceara impotriva celor parlamentari PDL. întrebat ce au in vedere concret liberalii pentru sanctionarea presedintelui Camerei Deputatilor, Orban a raspuns ca vor anunta public demersul lor dupa ce vor face verificari asupra faptelor. "Ceea ce grupul parlamentar din Camera Deputatilor impreuna cu juristii grupului parlamentar si cu reprezentantii in Comisia juridica vom verifica - pentru ca aici nu e numai o greseala de natura procedurala, este o fapta a doamnei Anastase care are consecinte in planul bunului mers al Justitiei si se poate constitui intr-o fapta care sa duca la obstructionarea procesului de Justitie", a precizat Orban.

Potrivit rezolutiei sefului Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului înaltei Curti de Casatie si Justitie, procurorul sef Marius Iacob, in cazul Elenei Udrea s-a dispus neinceperea urmaririi penale pentru acuzatiile de abuz in serviciul contra intereselor publice, instigare la abuz in serviciu, neglijenta in serviciu, deturnare de fonduri. De asemenea, s-a dispus neinceperea urmaririi penale in cazul acuzatiilor aduse Elenei Udrea privitoare la conflict de interese, prezentare de date inexacte Parlamentului, refuz nejustificat de a prezenta Parlamentului documente si informatii.


Sefa Camerei Deputatilor explica de ce nu e vinovata


Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, sustine ca Ludovic Orban, care a cerut sanctionarea ei "pentru incalcarea legii in cazul Udrea", se afla in campanie in interiorul PNL si incearca sa iasa in evidenta cu declaratii care sint "mult in afara realitatii". "Nu mi-a fost adresat mie. Este simplu ca lumina zilei ca a fost la secretariatul general", a explicat presedinta Camerei Deputatilor traseul raspunsului procurorilor la solicitarea comisiei de ancheta constituita in cazul Elenei Udrea. Ea a mai spus ca in luna ianuarie a fost sesiune extraordinara pe tema bugetului, iar in sedintele de Birou Permanent nu s-a putut discuta despre altceva. Ea a adaugat ca, daca Orban ar fi citit Regulamentul, ar fi aflat ca in sesiune extraordinara "discuti doar despre ce e vorba acolo".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.