Național

Sefii de institutii vor fi din nou functionari publici

Ziarul de Vrancea
6 feb 2010 627 vizualizări
Statutul acestei categorii profesionale a fost modificat astfel dupa ce Curtea Constitutionala a declarat ilegala ordonanta care simplifica desemnarea sefului unei institutii doar la prezentarea unui proiect de management

Directorii si directorii adjuncti din institutiile descentralizate vor redeveni functionari publici. Potrivit modificarilor aduse ieri de Guvern statutului functionarilor publici, persoanele care conduc in prezent servicii deconcentrate si nu sint functionari publici au optiunea de a solicita Agentiei Nationala a Functionarilor Publici avizul de a deveni functionari publici. în cazul in care indeplinesc conditiile pentru acest aviz, trebuie sa solicite Agentiei si un aviz de conducere si, astfel, vor putea candida ulterior la functii de conducere in cadrul serviciilor deconcentrate. "Posturile se transforma din functii cu contract de management in functii publice cu atributii de putere publica, iar persoanele care le ocupa vor continua sa conduca temporar serviciul pina la organizarea concursurilor definitive", au declarat surse ministeriale. Purtatorul de cuvint al Guvernului, Ioana Muntean, a precizat ca, prin acest act normativ, Executivul transpune in legislatie o decizie a Curtii Constitutionale, iar legea va pune accentul pe dimensiunea de functionar public a celui care exercita acte de putere publica. "Cel care exercita acte de putere publica, prin avizul ANFP este promovat in functie de conducere cu caracter temporar, pina la organizarea concursului. Promovarea se face daca sint indeplinite conditii de vechime si studii, printre altele", a spus oficialul guvernamental. Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a refuzat ieri sa prezinte presei detalii privind legea serviciilor deconcentrate. El s-a scuzat in fata jurnalistilor precizind ca premierul Emil Boc i-a dat un "mandat strict" in care sa explice doar anumite acte normative. Reamintim ca Ordonanta de Urgenta a Guvernului 37/2009 care ii asimila pe directorii din deconcentrate personalului angajat prin contract de management a fost declarata neconstitutionala in octombrie 2009.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.