Național

Felix, pus cu botul pe labe la Curtea de Apel

Ziarul de Vrancea
6 feb 2010 509 vizualizări
Judecatorii s-au convins ca Dan Voiculescu a turnat la Securitate

Vicepresedintele Senatului se declara surprins de sentinta magistratilor, anuntind ca va face recurs n colegul sau de alianta (PSD^PC), Mircea Geoana, a evitat sa comenteze efectele deciziei instantei


Instanta Curtii de Apel Bucuresti a constatat, vineri, ca fostul lider PC, Dan Voiculescu, a avut calitatea de colaborator al fostei Securitati. Curtea a respins, ca fiind neintemeiata, actiunea lui Dan Voiculescu si a admis cererile de interventie in interesul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) facute de verisoarele fostului lider PC, Paraschiva Silaghi si Mikaela Kallbery. Acestea au facut cereri de interventie in proces impotriva politicianului.

Paraschiva Silaghi a facut cerere de interventie in interes propriu pentru ca, dupa ce si-a vazut dosarul de la CNSAS, si-a dat seama ca politicianul daduse Securitatii informatii despre ea. în actele depuse la instanta, Paraschiva Silaghi, impreuna cu sotul ei Victor Silaghi, aratau ca se considera prejudiciati grav, moral si material, si ca ii vor cere daune lui Dan Voiculescu.

La rindul ei, Mikaela Kallbery, a facut cerere de interventie impotriva lui Dan Voiculescu. Mikaela Kallbery este sora Paraschivei Silaghi, iar cererea de a fi parte in proces, impreuna cu sotul ei, a fost admisa. Potrivit cererii de interventie, Mikaela Kallbery sustinea ca Dan Voiculescu, prin legaturile sale cu Securitatea, a afectat intreaga familie, aratand ca din cauza acestuia au fost arestati parintii ei, dupa ce au fost prinsi ca detineau in casa o bancnota straina deteriorata.

Decizia de vineri poate fi contestata la înalta Curte de Casatie si Justitie.


Adevarul lui Voiculescu e altul


Liderul PC Dan Voiculescu a primit cu surprindere decizia Curtii de Apel potrivit careia ar fi fost colaborator al fostei Securitati, aratind ca nu a facut politie politica si nu a fost informator al Securitatii, iar "adevarul va fi restabilit" de înalta Curte de Casatie si Justitie. "Dan Voiculescu a primit cu surprindere decizia Curtii de Apel de astazi (vineri - n.r.). împotriva acestei decizii pledeaza argumente morale si juridice solide. Dan Voiculescu se arata convins ca, in ciuda momentului extrem de dificil pe care il traverseaza institutiile din Romania, aflate sub presiunea unui grup politic cu dirijor unic, decizia înaltei Curti de Justitie si Casatie va fi diferita, restabilind adevarul in granitele sale firesti", se arata intr-un comunicat al PC.


Geoana invoca prezumtia de nevinovatie


Coleg de alianta (PSD ^ PC) al lui Dan Voiculescu, Mircea Geoana a declarat ca decizia Curtii de Apel nu este definitiva, el apreciind ca presedintele fondator al PC beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, fiind dreptul sau de a face recurs la decizia in cauza. Declaratia a fost facuta in urma intrebarii daca, in aceste conditii, PSD il mai poate sustine pe Voiculescu in functia publica de vicepresedinte al Senatului. "înteleg ca nu este o decizie definitiva si nimeni, cu atit mai putin eu si noi, care sintem intr-o alianta cu cei de la PC, nu putem sa dam verdicte inainte ca Justitia sa se pronunte. în clipa in care va exista o decizie definitiva a Justitiei romanesti, este o alta conversatie", a spus Geoana.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.