Național

Reformarea PDL incepe cu o ciondaneala

Ziarul de Vrancea
1 feb 2010 409 vizualizări
n europarlamentarii Marian Jean Marinescu si Cristian Preda s-au contrat in ziare si pe bloguri cine sa faca parte din comisia de statut

In PDL continua divergentele dintre "intelectualii reformatori" si "greii conservatori". Stabilirea componentei Comisiei PDL pentru modificarea Statutului a provocat un schimb acid de replici intre europarlamentarii Marian Jean Marinescu si Cristian Preda. Primul i-a atras atentia fostului consilier prezidential ca in partid se bucura doar de sprijinul Monicai Macovei. Jean Marinescu, un protejat la "baronului" Radu Berceanu, a facut precizarea in contextul stabilirii membrilor PDL care vor face parte din Comisia de Statut. "Noi aveam doua locuri libere in Comisia nationala, iar eu trebuia sa fiu in Comisie pentru ca fusesem presedintele Comisiei de statut in 2005 si, pentru a nu se considera ca sintem un partid inchis, am spus ca sa se aleaga unul dintre ei doi (Cristian Preda si Monica Macovei - n. r.), pentru ca daca supuneam la vot nu stiu ce iesea. Ei au iesit la presa imediat si au spus «Noi sintem». Ceea ce cer de la noi ca lucrurile sa se faca transparent si democratic, sa nu se aplice la ei", a spus Marinescu.

El a adaugat ca, intr-o discutie pe care a purtat-o cu Monica Macovei si Cristian Preda, la Bruxelles, au cazut de acord ca doar unul dintre ei sa faca parte din Comisie. "Initial, Monica Macovei s-a intors catre Preda si i-a zis: «Te duci tu, asta este!». Dupa care s-a trezit si a spus: «Nu! De ce sa nu ne ducem amindoi, pentru ca am inceput un lucru amindoi, am anuntat deja la presa»", a povestit Marinescu. Replica nu s-a lasat mult timp asteptata. Intr-un mesaj postat pe blogul personal, Preda ii "bate obrazul" colegului din PE precizind ca nu se va lasa "intimidat de gesturi inamicale". "Nu vreau sa intru intr-o polemica gratuita, desi ar fi multe de spus despre felul in care Marinescu intelege sa faca politica, de la ideea unor aliante cu personaje ca Becali la relatia cu lumea afacerilor de provincie. Repet aici ceea ce am spus la debutul discutiei despre modernizarea PDL: nu voi putea fi intimidat de gesturi inamicale", spune Cristian Preda.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.