Național

Mitrea se ofera sa candideze la sefia PSD daca Geoana va concura singur

Ziarul de Vrancea
13 ian 2010 459 vizualizări
Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat ieri ca nu îsi propune o candidatura "independenta" la sefia PSD si ca îl vede pe Cristian Diaconescu un presedinte al partidului mai bun ca Mircea Geoana. "Nu încerc la ora actuala sa îmi propun o candidatura independenta pentru presedintia partidului. Cred ca o echipa în care sa existe mai multe abordari poate fi o solutie. Ma gindesc la Cristian Diaconescu, Adrian Severin, Sorin Oprescu, Marian Sirbu, Madalin Voicu, Mihai Tanasescu si la altii", a spus Mitrea, într-o discutie on line cu cititorii HotNews.

Senatorul a spus ca el il vede pe Cristian Diaconescu potrivit pentru sefia PSD. "Cred sincer ca echipa reprezentata de Hrebenciuc-Vanghelie nu mai trebuie sa aiba nici un fel de influenta in partid, iar Cristian Diaconescu ar fi mai bun in functia de presedinte decit Mircea Geoana", a mai spus senatorul. "Sint de acord ca profilul lui Diaconescu seamana cu cel al lui Geoana din 2004. Sper din toata inima sa nu semene niciodata cu cel al lui Geoana din 2009", l-a caracterizat Mitrea pe vicepresedintele PSD.

întrebat de ce nu candideaza chiar el la sefia partidului, Miron Mitrea a spus ca Diaconescu este mai potrivit, sugerind ca, daca fostul ministru de Externe nu va candida, se va inscrie el in cursa pentru a nu-l lasa pe Mircea Geoana fara contracandidat. Totusi, Mitrea a dat de inteles ca nu doreste sa candideze la sefia PSD din cauza problemelor din justitie, care l-ar face vulnerabil. "Daca Diaconescu nu va rezista atacurilor destul de puternice ale actualei conduceri ale partidului, Geoana nu ramine fara candidat, ma duc eu. (...) Vreau sa intru in echipa de conducere pe care o vom propune la congres. Am spus si repet: daca gasca din jurul lui Geoana reuseste sa sperie alti candidati in ideea de a candida din nou singur, am sa candidez eu impotriva lui Geoana", a mai spus senatorul PSD.

Vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu, a precizat luni, cu referire la o candidatura a sa la sefia PSD, ca aspectele legate de persoanele din conducerea PSD vor fi discutate dupa clarificari ideologice. Cu o zi inainte, Diaconescu declara la Antena 3 ca nu este o persoana lasa si ca si-ar putea asuma o candidatura la sefia PSD, dar in anumite conditii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.