Național

La sfirsitul lunii este asteptat un nou val de îmbolnaviri cu virusul gripei noi

Ziarul de Vrancea
6 ian 2010 499 vizualizări
Metoda cea mai sigura de evitare a contractarii bolii este vaccinarea n in medie, doua cazuri din o suta sint mortale

Un nou val de imbolnaviri cu virusul gripal A/H1N1 este asteptat la sfirsitul acestei luni, iar vaccinarea este importanta pentru ca, desi doar doua persoane dintr-o suta fac o forma severa a gripei noi si decedeaza, nu se poate sti care sint acestea, a declarat Adrian Streinu Cercel. "Din pacate, oamenii nu inteleg ca vaccinarea este singura modalitate de prevenire a acestei gripe. Va dau un exemplu: din o suta de persoane care se imbolnavesc 90 au forme usoare, opt medii spre severe si numai doua au forme severe care duc la deces. Nu stim niciodata care sint acele doua persoane", a aratat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu Cercel. Acesta a aratat ca variatiile bruste de temperatura favorizeaza dezvoltarea si transmiterea virusului pandemic. "Virusul gripal se transmite foarte usor la frig", a spus secretarul de stat, care a adaugat ca exista un trend ascendent al imbolnavirilor dupa vacanta de iarna.

Potrivit medicului, este de asteptat ca un nou val de imbolnaviri sa fie la sfirsitul lunii ianuarie, pentru ca, spre sfirsitul lui februarie, acesta sa scada in intensitate. Potrivit lui Streinu Cercel, pina la sfirsitul anului, in Romania au fost vaccinate impotriva infectarii cu virusul gripei noi 166.000 de persoane, 40.000 dintre acestea optind pentru imunizare in ultima saptamina a anului 2009.

Pina ieri la prinz, in Romania fusesera confirmate 120 de cazuri noi de gripa cu virusul A/H1N1, astfel ca numarul total al imbolnavirilor a ajuns la 5.870 cu 66 de decese, a anuntat Adrian Streinu Cercel.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.