Național

Dupa ce i-a ciuruitBasescu invoca reconcilierea politica

Ziarul de Vrancea
10 dec 2009 568 vizualizări
Seful statului a facut apel la responsabilitatea "infierbintatilor" care au contestat alegerile - perfect legal de altfel - pentru "a reveni la prioritatile tarii, la prioritatile cetatenilor"

Presedintele Traian Basescu a afirmat ieri ca demersul PSD de contestare a alegerilor este legal, constitutional si democratic, dar a facut apel la responsabilitate in privinta mijloacelor utilizate, care trebuie sa fie democratice, evitind minciuna si dezinformarea. "PSD nu face nimic ilegal", a afirmat Basescu. El a mentionat insa ca acest demers "trebuie dus cu mijloace democratice" si ca "trebuie evitate minciuna si dezinformarea". Presedintele a mai spus ca evenimentele trebuie urmarite "cu calm", asa cum face el.

Seful statului a facut un apel catre cei care, "infierbintati de disputa politica, arunca un semn de intrebare asupra romanilor din diaspora" si a declarat ca acestia ar trebui tratati cu respect. "Le-as aduce aminte ca acestor oameni le datoreaza faptul ca, in ultimii cinci ani, cu banii pe care i-au trimis acasa, 5, 6, 7 miliarde in 2008, au acoperit deficitul de cont curent, generat de faptul ca noi aici, acasa, am consumat mai mult decit am produs", a declarat Basescu.

"Din punctul meu de vedere cred ca perioada competitiei s-a incheiat si acum a venit timpul sa revenim la prioritati, daca le-am uitat cumva, la prioritatile tarii, la prioritatile cetatenilor. Este obligatoriu ca in interiorul clasei politice sa aiba loc un proces de reconciliere, daca acest proces este necesar. Eu il consider necesar pentru ca numai o clasa politica reconciliata poate sa duca inainte mesajele pe care noi toti le-am primit de la cetateni cu ocazia referendumului si a alegerilor prezidentiale", a aratat Traian Basescu, care a tinut sa precizeze ca declaratia de presa de ieri a facut-o in calitate de sef de stat in exercitiu pina la 21 decembrie, si nu de candidat la Presedintie.

In finalul declaratiei sale, presedintele Traian Basescu a apreciat ca participarea masiva la vot, atit la prezidentiale cit si la referendum, arata "increderea in institutiile statului". Conform rezultatelor finale, dar inca nevalidate, date publicitatii de BEC, prezenta la urne la al doilea tur al prezidentialelor a fost de 58,02%. La primul tur al alegerilor prezidentiale, prezenta a fost de 54,37%, iar la referendumul care s-a desfasurat simultan cu acestea prezenta a fost de 50,95%.


Geoana se supune


Social-democratul Mircea Geoana, candidat la alegerile prezidentiale de duminica din Romania si care a contestat realegerea lui Traian Basescu invocand "fraude masive", a declarat ieri ca va accepta decizia justitiei, oricare ar fi aceasta. "în cazul in care Curtea Constitutionala respinge cererea noastra de invalidare a scrutinului, voi respecta decizia", a spus Geoana, intr-o intilnire cu presa straina acreditata la Bucuresti. Liderul Partidului Social-Democrat (PSD) a declarat ca se asteapta ca vineri Curtea Constitutionala sa examineze contestatia depusa de social-democrati. în cazul anularii celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, un nou scrutin ar putea avea loc la 20 decembrie, a adaugat el.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.