Național

PDL cere Comisie de revizuire a Constitutiei

Ziarul de Vrancea
1 dec 2009 915 vizualizări
PDL a depus la secretariatul general al Camerei Deputatilor solicitarea de înfiintare a comisiei de revizuire a Constitutiei avind în vedere rezultatele referendumului din 22 noiembrie

Comisia ar urma sa fie formata din 21 de senatori si deputati, un reprezentant al Guvernului, unul al Presedintiei si al avocatului poporului. "Avem si proiectul de hotarire in acest sens. Conform procedurii, trebuie depus la secretariatul general. Asteptam ca o viitoare reuniune a Birourilor permanente sa decida. Dorim ca acest vot al electoratului sa se confirme intr-o modificare a Constitutiei", a spus liderul grupului PDL, Mircea Toader. Cele doua intrebari la care au raspuns alegatorii in 22 noiembrie sint: "Sinteti de acord cu trecerea la un Parlament unicameral in Romania?" si "Sinteti de acord cu reducerea numarului de parlamentari la maximum 300 de persoane?". Rezultatele finale arata ca 77,78% din alegatori s-au pronuntat in favoarea Parlamentului unicameral, iar 88,84% au votat pentru reducerea numarului de parlamentari, prezenta fiind de 50,95%.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.