Național

Patriciu asteapta reesalonarea unor datorii?

Ziarul de Vrancea
30 nov 2009 587 vizualizări
Petromidia are de platit pina in 30 septembrie 2010 suma de 510 de milioane de euro la stat. Dinu Patriciu vrea sa obtina o aminare sau o reesalonare , arata Emil Boc

Presedintele PDL, Emil Boc, a acuzat, ieri, PSD, ca prin Guvernul Nastase i-a facut omului de afaceri Dinu Patriciu "cadoul financiar Petromidia" si acum vrea sa prelungeasca acest cadou, pentru ca respectiva companie sa nu revina la stat. Emil Boc a tinut sa precizeze ca in octombrie 2000, cind a inceput procesul privind Petromidia, Traian Basescu era primar general al Capitalei si nu era membru al Guvernului. "In 2003 si 2004, cind s-au trimis acte normative, ordonanta de urgenta prin care s-a scutit Petromidia de plata a 570 de milioane de euro, bani pe care i-a stabilit atunci Guvernul Nastase ca trebuie sa ii dea pina in 30 septembrie 2010, apartine PSD. PSD este cel care i-a facut, in fapt, domnului Dinu Patriciu, cadoul guvernamental si financiar, iar de aceea tin cu disperare acum sa reajunga la putere, pentru a putea prelungi cadoul, pentru a transforma cadoul numai ca, intr-o forma sau alta, statul sa nu redevina majoritar", a afirmat Boc.

El a mentionat ca, daca Petromidia nu plateste acesti bani, 570 de milioane de euro, exista riscul pentru Petromidia sa revina statului roman. "Orice mijloc de lupta este permis in viziunea PSD, pentru a impiedica mentinerea la putere a lui Traian Basescu", a mai spus Boc. Intrebat de ce presedintele Traian Basescu a promulgat legea privind preluarea datoriei istorice de 600 de milioane, la inceputul mandatului in 2005, Boc a raspuns: "Dumneavoastra stiti ca o data ce legea si ordonanta au fost aprobate, practic, un presedinte nu are alte solutii". "Au mai ramas de privatizat Transgaz, Romgaz, Posta. Aici sint interesele directe ale celor care detin trusturile de presa cele mai importante", sustine Emil Boc, avertizind ca "asociatii PSD, Patriciu, Vantu si Voiculescu" joaca acum singura carte pe care o detin, "trucajul, fie el filmat, fie vorbit".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.