Național

Basescu il da in judecata pe Patriciu pentru trucarea filmului

Ziarul de Vrancea
30 nov 2009 707 vizualizări
Presedintele spera ca in instanta Patriciu va fi nevoit sa vina cu inregistrarea oficiala n Basescu mai precizeaza ca spune "Nu" la acuzatia de lovire, dar nu poate spune ca nu l-a impins pe copil, pentru ca nu isi aminteste

Traian Basescu incearca sa iasa din scandalul generat de caseta cu inregistrarea de la Ploiesti din 2004. El a anuntat, simbata, ca il da in judecata pe Dinu Patriciu pentru "minciuna si trucarea unor filmari", precizind ca omul de afaceri a afirmat ca l-a vazut pe seful statului lovindu-l de doua ori pe copilul din Ploiesti, iar pe ziarul "Gardianul", pentru ca a prezentat un film trucat. "Pentru minciuna si trucarea unor filmari il dau in judecata pe Dinu Patriciu si cotidianul Gardianul si fac acest lucru pentru ca au prezentat un film trucat", a declarat Basescu. "Inainte de orice, cred ca presa care a introdus in circulatie un film trucat ar trebui sa raspunda in mod elementar la citeva intrebari. In primul rind, daca, inainte de a introduce filmul in circuitul public, acest film a fost verificat la Institutul National de Expertiza, in al doilea rind, si aici ma adresez direct ziarului Gardianul, daca macar dupa introducerea in circuitul public al unui film trucat a avut curiozitatea sa faca o expertiza a acestui film. Daca au avut-o, le cer sa faca public rezultatul", a mai spus presedintele. In replica, omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat ca se vede obligat sa-l actioneze in justitie pe Traian Basescu pentru calomnie. "Pot sa inteleg starea de tensiune, stresul si disperarea unui om care pierde, dar de aici pina la insulte e cale lunga", a spus Dinu Patriciu. "Sint si eu obligat sa-l actionez in justitie pe domnul Basescu pentru calomnie", a mai spus Patriciu.



Patriciu trebuie sa aduca filmul original


Traian Basescu declara, intr-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, ca pentru a face lumina in legatura cu imaginile de la Ploiesti este nevoie de filmul si camera originale. Basescu spune ca el a contactat experti acreditati de Ministerul Justitiei. "Ne-au cerut doua lucruri: inregistrarea orginala si camera cu care s-a facut filmarea. Punctul lor de vedere este ca nici un expert nu va accepta sa dea un certificat in lipsa inregistrarii originale si a camerei.", spune Basescu. El declara ca actiunea sa in Justitie il va obliga pe Dinu Patriciu sa probeze afirmatiile pe care le-a facut despre doua lovituri, in stomac si in fata, care ar fi fost date unui copil de catre Traian Basescu la un miting electoral la Ploiesti in 2004. "Actiunea mea il va obliga sa probeze. Proba nu poate fi decit inregistrarea originala. Si, daca gasim inregistrarea originala, gasim si camera originala. Acest lucru trebuie lamurit. Sint doua puncte de vedere. Eu spun «Nu», Patriciu spune «Da»", spune Basescu. La intrebarea "La ce spuneti «Nu»? La lovitura?", Basescu raspunde: "La lovitura", iar la intrebarea "Dar spuneti «Nu» la impingere?", seful statului raspunde: "imi este imposibil sa va spun asa ceva. Eu nu imi aduc aminte episodul. A venit si prea tirziu si aici ma intreb de ce au trebuit 5 ani ca acest lucru sa apara? De ce n-a venit la referendumul din 2007? in orice caz, ramin agatat de acest lucru si nu vad posibila rezolvarea decit in instanta pentru ca cineva detine originalul". Intrebat daca isi aminteste ca s-ar fi intimplat "ceva" la acel miting, Basescu raspunde: "Nu. Cavalcada alegerilor este complicata. La cite mitinguri sint, nici nu le mai asezi la un moment dat in minte. Ca dimensiuni sau care unde a fost. La cite incidente sint intr-o campanie"¦ eu am luat coate in fata. Ce mi se pare in neregula e de ce timp de 5 ani nimeni nu s-a sesizat. Si au fost multe alte momente in care domnul Patriciu l-ar fi putut utiliza din punct de vedere politic. De ce acum?"


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.