Național

Bogdan, copilul lovit: Nu e nimic adevarat! Va rog sa incheiati cu acest subiect!

Ziarul de Vrancea
28 nov 2009 949 vizualizări
Baiatul a cerut sa fie lasat in pace, insa o matusa sustine ca si ea, si familia nepotului sau au primit telefoane de amenintare n Protectia Copilului a calificat ascunderea imaginilor "condamnabila", iar gestul lui Basescu - "inacceptabil"

"Vreau sa ia sfirsit acest scandal si punct. E o prostie. Nu e nimic adevarat din ce se sustine la tv. Ma refer la imaginile de la televizor. Nu ma intereseaza ce sustine dinsa (matusa sa, n.r). Mama mea este bolnava, eu astazi am avut atac de panica, sint traumatizat, ce mai doriti? Vreau sa retrag tot ce am declarat", a spus vineri seara, intr-o interventie la Realitatea TV, Bogdan Marius Istratoiu, copilul pe care presedintele Traian Basescu este acuzat ca l-ar fi lovit.


Varianta matusii contine apeluri telefonice de amenintare


Matusa baiatului care ar fi fost lovit la un miting electoral din 2004 sustine ca dupa aparitia acelor imagini a inceput sa primeasca "telefoane cu tenta de amenintare" si ca nepotul sau nu mai vrea sa vorbeasca despre acel incident deoarece "se teme pentru viata sa si a mamei sale".

Cecilia Gheorghe, matusa baiatului, spune ca s-a aflat la acel miting, insa nu era alaturi de Bogdan la momentul producerii incidentului si, deci, nu a vazut ce s-a intimplat. Femeia a spus insa ca, dupa incheierea mitingului, nepotul sau i-a povestit ca a fost lovit de Traian Basescu, dar ea nu l-a crezut. Ea a confirmat informatia potrivit careia nepotul sau s-a aflat pe scena in timpul mitingului si ca, in loc sa pronunte numele lui Traian Basescu, a pronuntat, pe scena, numele lui Adrian Nastase si al lui Ion Iliescu. Femeia a mai spus ca Traian Basescu a fost cel care l-a dat jos de pe scena pe baiat, iar dupa ce a coborit acesta s-a apropiat din nou de scena pentru a-si cere scuze, moment in care a fost lovit.

Cecilia Gheorghe a adaugat ca nepotul sau nu mai vrea sa vorbeasca cu nimeni despre acel incident, pentru ca "se teme pentru viata lui, se teme pentru viata mamei lui, se tem pentru ei". întrebata daca a primit telefoane de la politicieni, matusa baiatului a spus ca a primit tot felul de telefoane, insa nu de la politicieni. Ea a adaugat ca a primit inclusiv telefoane cu tenta de amenintare, respectiv telefoane de pe numere ascunse. "Ni se spunea ca e bine sa ne vedem de treaba noastra", a spus ea.


Protectia Copilului reactioneaza


Secretarul general de la Autoritatea pentru Protectia Drepturilor Copilului, Mioara Bogdan, afirma ca, daca imaginile sint reale, gestul presedintelui Basescu de a lovi un copil e inacceptabil, la fel de condamnabil fiind si faptul ca imaginile au fost ascunse pina acum. "Nu pot sa ma pronunt cu privire la veridicitatea imaginilor, dar in situatia in care aceste imagini ar fi reale, este un gest inacceptabil, care este de condamnat din punct de vedere moral, cu atit mai mult cu cit era gestul unui candidat la cea mai inalta functie in stat", a spus Mioara Bogdan.

Secretarul general de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) a mai spus ca la fel de condamnabila este si atitudinea celor care au avut imaginile si nu le-au facut publice pina acum. "Gestul de a nu spune ca s-au petrecut astfel de lucruri, in conditiile in care erau acolo zeci de oameni, este la fel de condamnabil", a mai spus reprezentantul ANPDC.

Televiziunile au reluat de mai multe ori o filmare in care presedintele Basescu apare lovindu-l cu dosul palmei in fata pe un copil, in timpul unui miting electoral. Cu o zi inaintea publicarii acesteia, omul de afaceri Dinu Patriciu declara ca actiunea s-a petrecut in timpul campaniei electorale din anul 2004, intr-un miting electoral la Ploiesti, si ca a vazut personal incidentul. Omul de afaceri spunea ca reactia lui Basescu a fost determinata de faptul ca baietelul ar fi strigat, "din greseala", "Traiasca Iliescu!".


Nu toata lumea a vazut


Femeia cu care vorbea Traian Basescu, in inregistrarea in care acesta pare ca ar lovi un copil, sustine ca baiatul respectiv i-ar fi spus sefului statului sa o dea "dracului" pe ea, ca e nebuna, dar ca presedintele nu l-a lovit, deoarece nu avea cum sa ajunga de pe scena la el. "In nici un caz nu am vazut ca da domnul Traian Basescu in el. In nici un caz! Deci asta e o minciuna. Ori e pus de cineva, ori nu stiu", a declarat Ana Ghita, femeia care reusise sa-i inmineze un memoriu presedintelui. "Nu avea cum sa ajunga domnul Basescu la copil, abia a ajuns la mine, sa-i dau mina. E ceva strigator la cer. Nu stiu cine e copilul, abia l-am vazut la televizor", a mai declarat femeia.


Geoana nu comenteaza


"Nu comentez chestiuni de acest gen, nu imi plac. Nu imi place tonalitatea in care a mers aceasta campanie, aceasta problema este o problema pe care vor trebui sa o comenteze cei care sint implicati. Eu nu stiu de unde provine acest film si nici nu ma intereseaza", a spus candidatul PSD la Presedintie. El a adaugat ca vrea o campanie pozitiva. "Campania mea a fost centrata pe proiecte si chiar si atunci cind am fost atacat de adversari am preferat sa nu raspund. în aceasta poveste nu pot sa ma pronunt, pentru ca viitorul presedinte va trebui sa aiba credibilitate, iar intrarea in aceasta mocirla nu face bine nimanui", a adaugat Geoana.


De ce nu a folosit Nastase caseta in 2004?


Vicepresedintele PDL Ioan Oltean s-a aratat nedumerit ca, daca imaginile cu Traian Basescu lovind un copil ar fi fost reale, ar fi fost folosite de Adrian Nastase in 2004. "Daca Traian Basescu ar fi facut acest gest in 2004, Adrian Nastase, care era intr-o competitie la fel de acerba ca si azi, nu l-ar fi folosit atunci? Era un gest pe care trebuia sa il folosesti atunci, nu dupa cinci ani. Nu folosea PSD si Adrian Nastase aceasta greseala daca ea a fost intr-adevar in 2004? Adrian Nastase a fost un candidat redutabil. Mircea Geoana este un om de paie. De ce nu au folosit atunci imaginile?", a spus Oltean.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.