Național

Cu sase luni in urma, seful PNL nici nu voia sa auda de liderul PSD

Ziarul de Vrancea
26 nov 2009 678 vizualizări
Cei doi au schimbat de atunci numeroase epitete, ca sa se impace, brusc, cu doar trei zile in urma

"Mincinos", "prostanac", "maica delicata", "bufon" sau "politician de doi lei" sint doar citeva dintre epitetele aruncate in ultimii ani de Crin Antonescu la adresa noului sau partener politic, Mircea Geoana. Peste toate, in luna mai a acestui an, liberalul promitea solemn ca nu-l va sprijini pe candidatul PSD in eventualitatea unui tur doi cu Traian Basescu. "Never say never" (n.r. - niciodata sa nu spui niciodata), a raspuns docil Mircea Geoana. Relatia dintre cei doi politicieni a fost mai mereu plina de "nabadai".

în iunie 2006, Crin Antonescu l-a ironizat pe Geoana, pentru textul unei motiuni de cenzura initiata de social-democrati. Din discursul rostit in Parlament de liderul liberal nu au lipsit referirile la apelativul "prostanac". "Mircea, fa-te ca lucrezi!", conchidea in aceeasi dezbatere liderul deputatilor PNL. în octombrie 2006, la validarea in Parlament a social-democratului George Maior ca director al SRI, Antonescu, vorbea despre "tabloul unei sfinte familii" cu "tatucul Basescu atotputernic, cu maica Geoana delicata si cu pruncul Maior in brate". în septembrie 2008, liberalul il critica pe social-democrat ca fuge la Dabuleni de uninominal. La lansarea candidatilor liberali la alegerile parlamentare, Antonescu spunea ca liderul PSD, Mircea Geoana si presedintele Traian Basescu sint "politicieni de doi lei".

Atacul la adresa liderului PSD a fost si una dintre temele discursului lui Antonescu pentru candidatura la sefia PNL, liberalul numindu-l atunci pe social-democrat drept un "produs al laboratoarelor".


"Niciodata sa nu spui niciodata!"


în 2 mai 2009 Antonescu declara ferm ca nu l-ar ajuta pe Geoana sa devina presedinte nici contra lui Basescu. întrebat daca, in cazul in care el nu va intra in al doilea tur de scrutin la alegerile prezidentiale, il va sprijini pe contracandidatul lui Basescu - cel mai probabil Mircea Geoana - Crin Antonescu a spus ca nu va face acest lucru. "Singura miza pe care o vor avea alegerile prezidentiale din acest an este daca schimba ceva esential in tara aceasta sau nu. Or, cu domnul Geoana, ceva esential nu se poate schimba!", argumenta Antonescu, citat de Mediafax. în aceeasi zi, Geoana ii replica: "îi raspund domnului Antonescu, in cel mai neaos accent romanesc - Never say never!". O zi mai tirziu, Antonescu spunea ca "tara arde, iar principalii capi ai coalitiei, Basescu si Geoana, se veselesc la Simbra Oilor".


"Demagogul" Geoana l-a sfatuit pe Antonescu "sa nu sara calul"


Jumatatea lunii august a adus noi ironii liberale la adresa lui Geoana, numit bufon, alaturi de Traian Basescu. Cu o alta ocazie, Antonescu i-a recomandat lui Geoana si sa se lase de politica, constatind si ca prestatia acestuia este mai jalnica decit cea a lui Boc si Basescu. Cu toate acestea, in octombrie, Mircea Geoana ii multumea lui Antonescu pentru colaborarea "consfintita" privind nominalizarea lui Klaus Iohannis ca premier. Doar o zi mai tirziu, Antonescu isi taxa prompt "colaboratorul": "Mircea Geoana este responsabil, alaturi de Traian Basescu, de dezastrul economic al ultimelor noua luni".

Pe 15 noiembrie, Crin Antonescu a declarat ca isi doreste o confruntare electorala cu Mircea Geoana si i-a cerut lui Viorel Hrebenciuc "sa-i dea drumul" acestuia macar "o ora", cu garantia ca liberalii il vor "aduce acasa". Dezbaterea televizata dintre Geoana, Antonescu si Basescu a fost prilej de noi dispute. Liberalul i-a spus social-democratului ca il considera "demagog", liderul PSD atentionindu-l "sa nu sara calul".

Luni, la prinz, Crin Antonescu evoca posibilitatea sustinerii lui Geoana in turul doi. Ieri, cei doi politicieni au batut oficial palma pentru o colaborare guvernamentala.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.