Național

Antonescu arbitreaza lupta in turul II

Ziarul de Vrancea
23 nov 2009 462 vizualizări
Basescu contra Geoana

Eexit-poll-urile au prezentat aseara acelasi clasament: 1. Basescu, 2. Geoana, 3. Antonescu n ceilalti candidati la alegerile prezidentiale au obtinut sub 4,5 la suta din voturi


Traian Basescu a obtinut cele mai multe voturi in primul tur al alegerilor prezidentiale, estimarile atribuindu-i aseara, la inchiderea urnelor, intre 32,8% (INSOMAR) si 34% din voturile exprimate (CCSB). Pe locul al doilea s-a situat Mircea Geoana, cu 30,1% (CSOP) - 31,2% (INSOMAR si CURS). Al treilea s-a clasat Crin Antonescu, cu 21,7% (CURS) - 22,5% din voturi (CSOP). Rezultatele reflecta voturile exprimate pina la ora 21, cind prezenta la urne comunicata de BEC era de 53,52% din rindul cetatenilor cu drept de vot.

Surprinzatoare a fost clasarea independentului Sorin Oprescu pe locul 5, cu putin peste 3 la suta din voturi, la mica distanta de Corneliu Vadim Tudor. Ba unele exit-poll-uri il dadeau si pe candidatul UDMR, Kelemen Hunor, clasat inaintea lui Oprescu.


Basescu: Candidatii dreaptei au cistigat majoritatea


Candidatul Traian Basescu a declarat, dupa publicarea rezultatelor exit-poll-urilor, ca el si reprezentatntul PNL, candidatii de dreapta, au cistigat, in primul tur, majoritatea, lucru de care, potrivit presedintelui in functie, trebuie sa se tina cont la formarea Guvernului. Presedintele a spus ca cei doi candidati de dreapta au cistigat impreuna, duminica, peste 50% din voturi, referindu-se la el si la Crin Antonescu. Basescu a spus ca trebuie sa se tina cont de acest lucru la formarea viitorului Guvern. Basescu a spus ca nu ar fi corect sa acrediteze cistigatori pina la BEC, dar ca poate trage si a doua concluzie: "am obtinut si o victorie de etapa in cursa prezidentiala".


Geoana a citit de pe hirtii


Candidatul PSD a fost cel mai tern. Citind de pe hirtii, el a declarat ca, impreuna cu cei care il sustin, a muncit mult pentru a ajunge aici si ca vor munci si mai mult pentru a invinge in 6 decembrie. "E o noapte frumoasa pentru mine", a spus Geoana. El le-a multumit tuturor celor care l-au votat dar si celor care au venit la vot exprimind alte optiuni. "Am muncit din greu, vom munci si mai mult si pe 6 decembrie vom invinge impreuna", a mai spus Geoana. El a facut apel la unitate. "Ceea ce ne uneste este mai important decit ceea ce ne dezbina", a spus liderul PSD.

Geoana: Le multumesc celor care au votat cu ceilalti candidati, este o noapte frumoasa pentru mine. El a spus ca le multumeste celor care l-au votat dar si celor care i-au votat pe contracandidatii sai, mai ales pe Crin Antonescu. Liderul PSD a spus ca cea mai grea munca va incepe dupa cel de-al doilea tur de scrutin, cind trebuie indreptat "raul din ultimii cinci ani".


Crin Antonescu da vina pe sondajele manipulatoare


Crin Antonescu a declarat, la aflarea rezultatului la iesirea de la urne care nu il califica in turul al doilea al prezidentialelor, ca sondajele prezentate de televiziuni sint manipulatoare si sfidatoare pentru romanii si mai ales tinerii care au asteptat ore in sir sa voteze. "Domnule Vintu, domnule Voiculescu, sfidati vointa romanilor, dreptul pe care romanii si mai ales tinerii au vrut sa si-l exprime", a spus Crin Antonescu. El a anuntat ca duminica noaptea PNL va numara voturile si le-a cerut militantilor PNL sa nu se lase demobilizati de rezultatele "sfruntat mincinoase" indicate de sondaje, pentru care, a adaugat el, cineva va trebui sa raspunda. Candidatul PNL la Presedintie le-a multumit tuturor celor care au votat mai cu seama tinerilor, pentru efortul de a sta ore in sir la coada pentru a-si spune cuvintul, in pofida masinariilor de propaganda, cum a numit el "manipularile uriase" ale institutelor de sondaje din timpul campaniei si al zilei alegerilor.



CSOP, ora 21: Basescu 33,4%, Geoana 30,1%, Antonescu 22,5%

CCSB, ora 21: Basescu 34%, Geoana 30,4%, Crin Antonescu 22,4%

CURS, ora 21: Basescu 33,59%, Geoana 31,20%, Antonescu 21,70%

INSOMAR, ora 21: Basescu 32,8%, Geoana 31,2%, Antonescu 22,2%


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.