Național

Noi tinte UE privind reciclarea ambalajelor

Ziarul de Vrancea
25 aug 2005 618 vizualizări
O noua directiva europeana stabileste tinte ambitioase privind reciclarea si recuperarea deseurilor provenind din ambalaje, amendind prevederile unui act legislativ din 1994.

O noua directiva europeana stabileste tinte ambitioase privind reciclarea si recuperarea deseurilor provenind din ambalaje, amendind prevederile unui act legislativ din 1994. Directiva vizeaza ambalajele fabricate din hirtie, sticla, metale, plastic si lemn, dublind practic tintele pentru reciclare, de la 25-45% la 55-80%. Noile tinte trebuie sa fie atinse intre 2008 (UE 12) si 2015 (Letonia), in functie de gradul de pregatire al fiecarui stat membru. Obiectivul este reducerea impactului negativ asupra mediului pe care il au ingroparea si incinerarea acestor tipuri de deseuri si fabricarea de produse primare. In prezent, fiecare locuitor al Uniunii Europene este responsabil, direct sau indirect, de producerea in fiecare zi a aproximativ jumatate de kilogram de deseuri provenind din ambalaje. O mare parte din acestea pot fi reciclate, modalitate prin care s-ar evita impactul ecologic al fabricarii de produse primare, economisindu-se astfel resurse si evitind emisiile de aer si apa din timpul procesului de productie. In acelasi timp, mai putine deseuri sint trimise spre depozitare finala. Transpunerea noii directive in legislatia nationala a celor 25 de state membre ar fi trebuit sa se aiba loc pina la data de 18 august, dar pina in prezent doar Austria, Cehia, Germania, Luxemburg si Marea Britanie au informat Comisia Europeana despre indeplinirea acestei obligatii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.