Național

Boureanu, convins de autenticitatea stenogramelor

Ziarul de Vrancea
25 aug 2005 581 vizualizări
Argumentele deputatului liberal: atacul informatic facut de pe calculatoarele Guvernului si contextul declaratiilor liderilor PSD

Deputatul liberal Cristian Boureanu, audiat, ieri, de procurori in dosarul stenogramelor atribuite PSD, le-a declarat anchetatorilor ca este sigur ca documentele sint reale, fapt pe care l-a dedus din mai multe fapte si evenimente petrecute in zilele in care acestea au devenit publice. "Le-am spus procurorilor ca sint sigur ca stenogramele sint reale. Ma bazez pe credibilitatea sursei - pe care nu o pot dezvalui - si pe reactiile membrilor PSD in orele ce au urmat publicarii documentelor", a declarat Boureanu, la iesirea din sediul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Boureanu a declarat ca le-a povestit anchetatorilor cum jurnalistii unei agentii de presa la care, la acel moment, el era actionar majoritar, au primit stenogramele atribuite PSD, le-au citit si au sugerat sursei sa le publice pe site. Unul din indiciile care, potrivit lui Boureanu, demonstreaza "fara echivoc" veridicitatea stenogramelor este acela ca, la citeva ore de la publicare, site-ul a fost supus unor atacuri informatice venind de la calculatoare ale Guvernului sau ale altor institutii ale statului. Un al doilea aspect invocat de Boureanu in sprijinul afirmatiilor sale este acela ca, analizate informatic, stenogramele contin urme ale calculatoarelor la care au fost redactate, acestea apartinind si ele Guvernului sau partidului aflat atunci la putere. "Pentru mine este clar ca aceste documente sint autentice. Ginditi-va, in primele 48 de ore de la publicare nici unul din liderii PSD nu le-a contestat veridicitatea, ci mai toti au discutat despre cine le-ar fi putut sustrage. E clar ca era ceva ce ar fi putut fi sustras, e logic!", a afirmat Boureanu la iesirea de la audieri.

Deputatul PSD a declarat ca le-a sugerat anchetatorilor sa-i audieze si pe cei care sint citati in respectivele stenograme, pentru a afla daca au facut sau nu acele afirmatii. El a precizat insa ca procurorii vor fi obligati sa afle daca actiunile despre care se vorbea in documente au fost infaptuite si in realitate, pentru ca infractiunile sa existe cu adevarat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.