Național

Iacobov, trimis în judecata

Ziarul de Vrancea
25 aug 2005 582 vizualizări
Omul de afaceri Corneliu Iacobov va fi trimis în judecata pentru complicitate la abuz împotriva intereselor persoanelor si de spalare de bani, in detrimentul rafinariei Rafo si, indirect, a Ministerului Finantelor Publice.

Omul de afaceri Corneliu Iacobov va fi trimis in judecata pentru complicitate la abuz impotriva intereselor persoanelor si de spalare de bani, in detrimentul rafinariei Rafo si, indirect, a Ministerului Finantelor Publice. Procurorii Parchetului Instantei Supreme au finalizat ieri ancheta si i-au prezentat lui Iacobov probele detinute impotriva lui. Anchetatorii vor intocmi rechizitoriul, iar dosarul va fi inaintat Tribunalului Bucuresti, unde se va decide asupra vinovatiei lui Iacobov. La iesirea din sediul Parchetului înaltei Curti de Casatie si Justitie, omul de afaceri a declarat ca "isi pune toate sperantele" ca acuzele ce ii sint aduse sa fie demontate in fata instantei. Iacobov a precizat ca impotriva sa nu a fost dispusa vreo restrictie de parasire a localitatii sau a tarii.

Corneliu Iacobov este acuzat ca, impreuna cu Teodor Gaurean, ar fi prejudiciat Rafo Onesti cu aproape 700 de miliarde de lei, dupa ce au incheiat cu o firma din Cimpina,Metal EuroEst, un contract de vinzare – cumparare, avind ca obiect un pachet de actiuni la o societate din Slatina.

Potrivit Biroului de Presa al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), din probele adunate de procurori impotriva celor doi s-a stabilit ca acestia "au negociat si incheiat doua contracte cu firma Metal Euroest din Cimpina, urmare carora pachetul de actiuni detinut de Rafo Onesti la societatea Electrocarbon Slatina, precum si creantele de 224 miliarde lei existente intre aceleasi societati comerciale, ar fi trecut nelegal in proprietatea firmei cimpinene". Anchetatorii sustin ca prin aceste doua contracte, firmei Rafo Onesti i-a fost cauzat un prejudiciu de 500 de miliarde de lei "rezultat din diferenta de pret pe actiunile vindute", respectiv 184 de miliarde lei "rezultat din diferenta de valoare nominala a creantei si pretul de cesiune".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.