Național

UE va publica anul viitor o lista neagra a companiilor aeriene riscante

Ziarul de Vrancea
24 aug 2005 588 vizualizări
Comisarul european pentru Transporturi a declarat ca Parlamentul European va vota, in septembrie sau octombrie, o reglementare care va permite intrarea in vigoare, la sfirsitul anului 2005 sau inceputul lui 2006, a unei "liste negre" a companiilor aeriene considerate riscante.

Comisarul european pentru Transporturi a declarat ca Parlamentul European va vota, in septembrie sau octombrie, o reglementare care va permite intrarea in vigoare, la sfirsitul anului 2005 sau inceputul lui 2006, a unei "liste negre" a companiilor aeriene considerate riscante. "Lista, elaborata pe baza informatiilor furnizate de statele membre UE, va putea fi consultata pe Internet in timp real si va fi actualizata de Agentia europeana pentru securitate aeriana", a precizat Jacques Barrot. El a reamintit ca "in prezent unele state nu transmit informatiile de care dispun, situatie care a creat unele probleme", dar nu a oferit alte detalii privind acest subiect. "Elaborarea acestei «liste negre» va fi foarte importanta. Ea va fi completata in curind de o directiva care va obliga statele membre sa verifice companiile unor tari terte si ma gindesc in special la chartere si companiile care ofera curse la pret redus, care pot crea probleme", a precizat Barrot. "Concret, incepind din 2006, Comisia ar putea decide sanctionarea statelor membre care nu monitorizeaza avioanele care folosesc aeroporturile sale", a adaugat el, reamintind ca, desi in vara acestui an "s-a inregistrat o serie neagra de accidente aviatice, spatiul aerian european nu este atit de nesigur pe cit se spune". "In prezent, UE foloseste o treime din cursele aeriene pe plan mondial, dar doar un accident din zece implica o companie europeana. Avem un spatiu aerian deja mai sigur, dar sint necesare si alte progrese", a spus Barrot.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.