Național

Basescu a scris santaj pe fruntea lui Rosca Stanescu

Ziarul de Vrancea
23 aug 2005 542 vizualizări
Presedintele a spus-o raspicat: "Ziaristul care m-a sunat a fost Sorin Rosca Stanescu". Basescu insa nu detine nici un fel de probe si nu poate depune plingere la Parchet privitoare la amenintarea ziaristului. Directorul de la "Ziua" isi intemeiaza apararea tocmai pe lipsa probelor si intentioneaza sa-l dea in judecata pe presedinte .

Intilnirea presedintelui Traian Basescu cu membrii Consiliului de Onoare al Clubului Roman de Presa (CRP) pe tema ziaristului care l-a amenintat telefonic pe seful statului s-a terminat cu dezvalurile asteptate. Dupa citeva saptamini de mister, presedintele a confirmat numele ziaristului care l-ar fi santajat: "Ziaristul care m-a sunat a fost Sorin Rosca Stanescu", a spus seful statului, fara a da alte explicatii si fara a face o declaratie de presa, asa cum anuntase CRP. Ulterior, presedintele CRP Cristian Tudor Popescu a precizat ca in timpul sedintei l-a intrebat pe Basescu daca are probe in sprijinul acestei afirmatii, insa seful statului a raspuns negativ.

Presedintele a afirmat, la inceputul lunii august, intr-un interviu acordat RRA, ca un ziarist care "avea acces" la el, de multa vreme, si-a "permis", in ziua in care Parchetul ancheta "un oarecare personaj", sa sune si sa ameninte. "Deci, s-a ajuns pina acolo incit un ziarist isi permite sa sune la presedintele Romaniei si asta e sistemul mafiot care reactioneaza, si sa ameninte: «In toate ziarele pe care le controlez si o sa vezi ce o sa-ti fac, te termin...». Asa gindeste un ziarist, iar eu nu spun prostii", a declarat seful statului. Ulterior, Basescu a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca il roaga pe ziaristul care l-a amenintat sa spuna ce a discutat cu el, daca are responsabilitatea a ceea ce a facut. Intrebat daca vrea sa spuna cine este acel ziarist, presedintele a declarat: "Nu cred ca este cazul". El a precizat, insa, ca nu a fost vorba de santaj, asa cum a aparut in unele ziare, ci de amenintare.


Stanescu:"Am martori ca nu l-am amenintat"

Sorin Rosca Stanescu a declarat la sfirsitul intilnirii dintre Consiliul de Onorare al Clubului Roman de Presa si Traian Basescu, ca analizeaza posibilitatea de a-l da in judecata pe seful statului, dupa ce acesta l-a nominalizat ca fiind jurnalistul care l-a amenintat, dar nu a dat dovezi.

Stanescu a spus ca l-a rugat pe presedintele tarii sa faca plingere penala, "sa atentioneze Parchetul ca, in cazul in care presedintele Romaniei a fost amenintat, atunci este vorba de atentat la siguranta nationala", insa seful statului a spus ca nu o va face, adaugind ca nu are probe in acest sens. "In interventia de la CRP (Clubul Roman de Presa - n.r.), am facut clar precizarea ca nu l-am amenintat", a mai spus Stanescu, care a admis ca a avut doua convorbiri telefonice cu presedintele tarii in ziua de 28 mai. Potrivit directorului ziarului Ziua, prima convorbire a avut loc dimineata, cind a fost sunat de presedintele Traian Basescu. A doua, care a durat peste 17 minute, a avut loc seara si a fost initiata de Sorin Rosca Stanescu. Intrebat daca in timpul celor doua convorbiri a existat vreo amenintare, Sorin Rosca Stanescu a spus: "Dupa ureche, Domnia sa (seful statului - n.r.) sustine ca da, eu sustin ca nu". Stanescu a adaugat ca alaturi de el in timpul convorbirii telefonice se mai aflau patru-cinci persoane, "care nu isi amintesc propozitia pe care presedintele Basescu si-o aminteste dupa ureche". De asemenea, potrivit jurnalistului, presedintele a spus ca si alaturi de el se mai aflau una-doua persoane in timpul convorbirii si cu toate acestea isi mentine declaratia ca nu are dovezi sa-l dea in judecata. Sorin Rosca Stanescu a refuzat sa le nominalizeze pe cele patru-cinci persoane, pe motiv ca nu are acordul lor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.