Național

De ce protestati aici, oricum iesim de la guvernare!

Ziarul de Vrancea
1 oct 2009 683 vizualizări
Cum au fost intimpinati bugetarii care au pichetat sediul PSD

"De ce ati venit sa protestati aici, ca oricum iesim de la guvernare!?" Este mesajul cu care purtatorul de cuvint al social-democratilor, Bogdan Niculescu Duvaz, i-a "salutat" ieri dimineata pe sindicalistii care au pichetat sediul PSD, dupa ce acestia l-au huiduit pe liderul partidului, Mircea Geoana.

Aproximativ 100 de sindicalisti, membri ai Aliantei Bugetarilor, au protestat in fata sediilor PSD si PDL, nemultumiti de legea salarizarii unitare. Presedintele executiv al federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor, a declarat ca liderii social-democrati "au batut palma cu PDL si acum pozeaza in Fecioara Maria".

La un moment dat, din sediul partidului a iesit presedintele Mircea Geoana, fara nici un mesaj pentru sindicalisti. Intrebat ulterior de jurnalisti despre acest protest, Geoana a declarat ca PSD isi mentine pozitia in ceea ce priveste necesitatea modificarii, in urmatoarele sase luni, a legii salarizarii unice, pentru a fi acceptata si de catre bugetari.


Prima greva generala a bugetarilor din ultimii 80 de ani


"Luni va fi greva generala. Pentru prima data in ultimii 80 de ani avem de-a face cu o greva generala in sistemul bugetar romanesc", sustine presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint, Aurel Cornea, dupa incheierea discutiilor cu ministrul Muncii, Marian Sirbu. "Aroganta PDL s-a vazut si din faptul ca nu a catadicsit nici macar sa trimita un reprezentant sa vorbeasca cu noi. Ne surprinde aceasta pozitie, mai ales ca in campanie s-au aratat foarte deschisi la dialog cu noi", a avertizat Aurel Cornea.

Pe 5 octombrie, mai multe sindicate au anuntat ca vor declansa greva generala, timp de o zi, urmata de un miting de amploare organizat pe 7 octombrie, la care vor participa profesori, medici si functionari publici.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.