Național

Dan Nica iese si el la atac cu un ultimatum

Ziarul de Vrancea
1 oct 2009 762 vizualizări
"Ori respinge Basescu cererea de revocare, ori Boc o retrage", a avertizat ministrul Administratiei si Internelor, referindu-se la intentia lui Emil Boc de a-l schimba din functie n sedinta de Guvern de ieri s-a tinut ca de obicei, iar Emil Boc nu a facut nici o referire la cazul Nica

Vicepremierul Dan Nica a adresat ieri, inaintea sedintei de Guvern, un apel la seful statului sa respinga cererea pentru revocarea sa formulata de premierul Emil Boc, in caz contrar ministrii PSD urmind sa-si dea demisia la 30 de minute de la semnarea decretului.

Nica a precizat ca ministrii PSD vor participa la sedinta de Guvern, insa nu vor da curs unei discutii in coalitie pina cind premierul Emil Boc nu-si va retrage cererea de revocare sau presedintele Traian Basescu nu o va respinge.


Sedinta fara presa si fara consilieri


Premierul Boc a abordat la inceputul sedintei de Guvern doar tema actelor normative de pe ordinea de zi, asa cum se obisnuieste de fiecare data, fara nici o referire la situatia ministrului Dan Nica. La reuniunea de ieri nu au fost prezenti consilierii care participa in mod uzual la sedinte, iar la un moment dat au parasit sala si functionarii care asista de regula la discutii.

Din rindul ministrilor PSD au lipsit Nicolae Nemirschi si Victor Ponta, care nu sint in tara. Potrivit unor reprezentanti ai Ministerului Mediului, Nicolae Nemirschi se afla la Kiev, pentru a discuta cu ucrainenii despre situatia Canalului Bastroe, iar secretarul de stat Dan Carlan a fost imputernicit inca de saptamina trecuta sa reprezinte ministerul. Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, se afla de citeva zile in Spania.

Premierul Emil Boc a propus, la inceputul sedintei, ca proiectul de OUG privind situatia financiara a spitalelor sa fie discutat cu prioritate. Declaratiile cu privire la finantarea sistemului sanitar au fost singurele facute de Boc in prezenta mass-media, dupa care sedinta a continuat cu usile inchise.


Legea referendumului, modificata fara stirea lui Nica


Pe ordinea de zi a sedintei, in varianta remisa presei, s-au aflat trei proiecte de HG, printre care una de reglementare a conditiilor introducerii pe piata a generatoarelor de aerosoli. Celelalte doua se refera la aprobarea subventiilor acordate societatilor din sectorul minier in anul 2009, respectiv stabilirea modelului proceselor-verbale de centralizare a rezultatului votului la alegerile prezidentiale.

Neoficial, pe ordinea de zi a sedintei se afla, printre altele, un proiect de act normativ care va modifica Legea referendumului si un proiect de OUG prin care se va elimina rolul judecatorului delegat din activitatea Registrului Comertului.

Ministrul Internelor, Dan Nica, a declarat la PSD, inainte de inceperea sedintei de Guvern, ca nu Ministerul Internelor a initiat proiectul de modificare a Legii referendumului si nici nu l-a avizat, intrebat fiind daca se va discuta si acest aspect in sedinta. "Nu facem comentarii asupra actelor care sint supuse ordinii de zi a Guvernului pina cind sedinta de Guvern nu se incheie. în privinta respectivului act normativ, confirm faptul ca nu Ministerul Administratiei si Internelor este initiator, nu este avizator. Vom vedea si am sa ma uit si eu cu atentie despre ce este vorba in acest act normativ", a spus Nica.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739418 zile, 12 ore, 42 minute, 33 secunde
Nica a fost dat afara dar ministrii rosii inca n-au demisionat, cica umbla cu demisiile prin genti. Se pune de vreun fas pesedist oare ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.