Național

Mecanicul trenului deraiat la Galati risca trei ani de inchisoare

Ziarul de Vrancea
29 sep 2009 624 vizualizări
Subsecretarul de stat in cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI), Constantin Axinia, a declarat ca mecanicul trenului rapid Bucuresti-Iasi, care a deraiat duminica, va fi concediat deoarece nu a respectat culoarea rosie a semaforului.

Subsecretarul de stat in cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI), Constantin Axinia, a declarat ca mecanicul trenului rapid Bucuresti-Iasi, care a deraiat duminica, va fi concediat deoarece nu a respectat culoarea rosie a semaforului. Constantin Axinia a precizat ca MTI va elabora in perioada urmatoare un ordin pentru verificarea angajatilor CFR si a cailor ferate. De asemenea, acesta a spus ca indisciplina angajatilor CFR si lipsa investitiilor in infrastructura sint principalele cauze ale ultimelor incidente feroviare. Mecanicul trenului care a deraiat, duminica, risca o pedeapsa cu inchisoarea de pina la trei ani daca procurorii vor stabili ca se face vinovat de producerea incidentului, prin indeplinirea defectuoasa a sarcinilor de serviciu, a declarat seful Politiei Transporturi Feroviare Galati, Petrica Hahui. Mecanicul ar fi declarat in timpul cercetarilor ca nu a observat semnalul rosu la iesirea din statia Berheci din cauza soarelui puternic si si-a continuat drumul pina cind a vazut ca din sens opus se apropie un alt tren. In acel moment, mecanicul a oprit si a incercat sa intoarca trenul in statie. Daca mecanicul s-ar fi limitat la acea oprire si nu ar fi incercat sa mearga inapoi deraierea nu s-ar fi produs. Mecanicul, Florin Mustata (42 de ani), din Iasi, are o vechime in munca de 22 de ani, nefiind implicat pina acum in incidente similare celui produs duminica.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.