Național

Agricultorii vor picheta marti sediul Ministerului Agriculturii

Ziarul de Vrancea
28 sep 2009 533 vizualizări
Circa 600 de agricultori, membri ai Federatiei Agrostar, vor picheta, miine, intre orele 11.00-13.00, sediul Guvernului si pe cel al MAPDR, cerind printre altele reducerea cu 50% a pretului la motorina din cel practicat la pompa si trecerea ANSVSA la MAPDR, a comunicat duminica Federatia

Sediul Guvernului va fi pichetat de 300 de crescatori de ovine si bovine, iar sediul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) va fi pichetat de 300 de cultivatori de legume, fructe si produse vegetale (griu, porumb etc). Agrostar cere reducerea cu 50% a pretului la motorina din cel practicat la pompa, trecerea ANSVSA la MAPDR, acordarea de garantii guvernamentale de 100% pentru obtinerea de credite pentru realizarea investitiilor din PNDR, reducerea TVA la 5% pe intreaga filiera de produs (produs agricol, procesator, comerciant), plata la zi a tuturor restantelor financiare catre producatorii agricoli din ajutoarele de stat conform legislatiei in vigoare, inclusiv acordarea diferentei de curs valutar pentru platile pe suprafata, acordarea sprijinului financiar in sectorul legume -fructe(minimis) aferent anului 2009 catre formele asociative. De asemenea, Agrostar cere transferarea, cu titlu gratuit, a pasunilor, finetelor, cladirilor, instalatiilor si masinilor agricole din domeniul public sau privat al autoritatilor publice locale sau centrale sau al altor institutii ale statului catre forme associative, precum si facilitati pentru realizarea de investitii pentru construirea de depozite, silozuri zonale pentru sectorul horticol, cereale si plante tehnice, abatoare si puncte de verificare a sectorului zootehnic de catre asociatii. "In cazul nerezolvarii revendicarilor noastre, in data de 20 octombrie vom organiza un miting la care vor participa mii de agricultori nemultumiti de modul in care Guvernul trateaza acest sector", a declarat presedintele Federatiei Agrostar, Niculae Stefan.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.