Național

Andronescu, silita sa cedeze

Ziarul de Vrancea
22 sep 2009 634 vizualizări
Purtatorul de cuvint al PSD, Bogdan Niculescu-Duvaz, a anuntat ieri ca ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, va emite un alt ordin privind numirea directorilor de scoli, care sa fie in concordanta cu legea noua a educatiei nationale

"Urmeaza sa se reglementeze in urmatoarea saptamina pentru ca legea adoptata prin asumare nu a fost supusa unei motiuni de cenzura, legea va trebui sa intre in vigoare si vor intra noile reglementari. In consecinta, ministrul va emite un ordin modificat, va modifica ordinul pe care l-a trimis in teritoriu, repet, si care de fapt nu a creat efecte, el nu a fost aplicat, deci oarecum discutia s-a inflamat inutil", a declarat Duvaz, la finalul sedintei BPN de luni.

Deputatul a mai explicat ca ordinul n-a creat efecte, n-a fost publicat, deci n-a fost pus in aplicare. Intrebat daca este un pas inapoi emiterea unui nou ordin, Duvaz a declarat: "El nu facuse pasul inainte, deci nu e un pas inapoi. E vorba de o aducere la zi".

In sedinta coalitiei PDL si PSD au discutat despre ordinul emis de ministrul Ecaterina Andronescu, stabilind ca trebuie promulgata noua Lege a educatiei si finalizate in paralel, pina la sfirsitul saptaminii, normele metodologice pentru organizarea concursurilor pentru functiie de directori de scoli, in acel moment ordinul devenin "caduc si putind fi revocat". Ecaterina Andronescu a declarat ieri ca nu are "nici o problema" sa plece din fruntea ministerului, dar a subliniat ca acest lucru nu va rezolva problemele scolii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.