Național

Se incinge razboiul directorilor de scoli

Ziarul de Vrancea
19 sep 2009 924 vizualizări
Ministri PDL ameninta cu demisia din cauza lui Andronescu n premierul sustine ca o va demite pe ministrul Educatiei, daca nu va revoca ordinul care-i da dreptul sa numeasca directorii de scoli n trei ministri PDL se declara dispusi sa demisioneze, daca nu inceteaza epurarile directorilor de scoli

Premierul Emil Boc i-a dat ieri un ultimatum ministrului Educatiei sa renunte la ordinul

privind numirea directorilor de scoli de catre minister. "Decizia mea e foarte clara: daca pune in aplicare ordinul, pleaca! Pentru ca asta inseamna sa incalci expres si programul de guvernare si Legea educatiei nationale, nu voi accepta si nu tolerez sub nicio forma incalcarea Legii educatiei nationale. Ceea ce cer mininstrului Educatiei este ca imediat dupa ce legea va intra in vigoare sa pregateasca cadrul legal si metodologic pentru ca noile consilii de administratie ale scolilor sa fie alcatuite si acelea sa aleaga directorii pe posturile vacante sau care se elibereaza. Nici o alta solutie nu va fi acceptata!", a declarat ieri premierul. Seful Executivului a mai informat ca: "Doamna Andronescu mi-a spus ca nu va pune in aplicare ordinul". Premierul Emil Boc mai spune ca directorii scolilor trebuie desemnati de consiliile de administratie ale scolilor, conform prevederilor Legii educatiei, nu de ministru, iar Ecaterina Andronescu trebuie sa elaboreze normele privind alcatuirea acestor consilii imediat ce Legea educatiei intra in vigoare. "Aceasta decizie (ordinul emis de ministrul Educatiei n.r.) este total opusa viziunii pe care am promovat-o in Legea educatiei nationale. Avem si in Pactul National pentru Educatie si in Legea educatiei principiul depolitizarii scolii si al descentralizarii, astfel incit decizia sa fie luata la nivel local pe baza concursului organizat de consiliul de administratie al scolii", a declarat vineri Boc.

in apararea ministrului Educatiei a sarit liderul PSD, Mircea Geoana, care a avertizat ca o decizie de schimbare din functie nu poate fi luata de catre premierul Boc singur si ca aceasta trebuie discutata in coalitia de guvernamint. "Primul-ministru nu poate decide singur remanierea Ecaterinei Andronescu. Avem o coalitie, iar aceasta propunere va fi discutata in interiorul ei", a spus liderul PSD.


Andronescu: Nu sint obligata sa-l informez pe premier


Ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu considera ca ordinul privind numirea directorilor si inspectorilor care au obtinut postul fara concurs este justificat si ca nu are obligatia de a-l informa pe premier in privinta ordinelor de ministru, la fel ca si ceilalti colegi de cabinet. "Eu nu cred ca trebuie neaparat sa informez Guvernul, pentru ca nu face niciun ministru lucrul acesta in legatura cu fiecare dintre ordinele pe care ministrii le dau", a declarat Andronescu.


Ministrii PDL il preseaza pe Boc


Hotnews sustine ca cel putin trei ministri PDL ar fi dispusi sa demisioneze in cazul in care PSD continua schimbarea unor sefi din teritoriu. La ultima discutie dintre conducerea PDL si citiva lideri din teritoriu, unii primari si sefi de Consilii Judetene s-ar fi plins ca "PSD ne calca in picioare, ne schimba oamenii din functii la Caras, la Neamt si voi nu faceti nimic. Va place la guvernare, va place pe scaun". Cel putin trei ministri, Vasile Blaga, Mihai Stanisoara si Elena Udrea s-ar fi aratat dispusi sa demisioneze in caz ca PSD continua epurarile politice din teritoriu. O eventuala demisie a celor trei - Blaga, Udrea, Stanisoara - ar deschide calea unei eventuale remanieri guvernamentale care sa-i vizeze pe ministri PSD.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.