Național

Misiune indeplinita

Ziarul de Vrancea
4 aug 2005 531 vizualizări
Reparatiile navetei pe orbita au fost un succes. Intre timp, a aparut o noua problema - o ruptura a invelisuluui izolator.

Astronautul Stephen Robinson a reusit, ieri, sa indeparteze fara nici o dificultate doua protuberante de la imbinarea placilor scutului termic al navetei Discovery, potrivit imaginilor transmise in direct de NASA. Legat solid cu picioarele de extremitatea bratului robotizat Canadarm, lung de 20 de metri si manevrat de James Kelly, copilotul lui Discovery, Robinson a rupt cu mina libera si fara nici un efort prima protuberanta la ora 12.45 GMT (15.35 ora Romaniei), in timp ce naveta se afla la 350 de kilometri deasupra statului american Massachusetts. Transportat spre a doua protuberanta cu ajutorul bratului robotizat, el a reusit sa o desprinda si pe aceasta zece minute mai tirziu, in timp ce ISS si naveta se aflau deasupra coastelor franceze. Aceasta a fost pentru prima oara cind NASA decide iesirea in spatiu a unui astronaut pentru a aduce reparatii navetei pe orbita, dupa ce inginerii au evaluat drept riscanta revenirea navetei in atmosfera fara indepartarea lor. Cit despre noua problema descoperita la naveta, o ruptura a invelisului izolator la hubloul cockpit-ului, NASA va anunta joi daca este necesara o noua iesire in spatiu pentru repararea acesteia. In cazul in care s-ar decide acest lucru, iesirea ar putea fi programata vineri sau simbata.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.