Național

Romanii au facut cale intoarsa de la granita

Ziarul de Vrancea
4 aug 2005 673 vizualizări
Peste 3000 de romani au ramas fara pasapoarte. Jumatate dintre ei sustin ca actele justificind sederea in strainatate nu sint luate in seama la granita.

Mii de romani ce ajunsesera la granita, speriati de posibilitatea pierderii pasaportului, au luat decizia de a face cale intoarsa, revenind in statele europene in care munceau. Oricum, mai mult de jumatate din romanii ramasi fara pasapoarte la revenirea in tara sustin ca au acte pentru a justifica depasirea termenului de sedere in strainatate, dar nu le pot folosi la granita, ci trebuie sa mearga cu ele la serviciile locale de profil, unde sa demonstreze ca nu au incalcat legea. Chestorul Neculai Burnichi, adjunct al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera (IGPF), a anuntat, ieri, intr-o conferinta ca, de la luni, ora 0.00 si pina miercuri, ora 4.30, au tranzitat frontiera 68.065 de romani, din care 3.114 au ramas fara pasapoarte pentru depasirea termenului legal de sedere in strainatate. Adjunctul sefului IGPF a precizat ca peste jumatate dintre cei care au ramas fara pasapoarte au completat talonul primit la punctul de frontiera cu mentiunea ca detin documente justificative (titluri de calatorie, contracte de munca in derulare, motivatii personale) pentru faptul ca au depasit rermenul legal de sedere in strainatate. Aceste acte nu pot fi verificate insa in punctul de trecere a frontierei, ci doar la serviciile comunitare de pasapoarte, unde titularul trebuie sa se prezinte ulterior. Potrivit comisarului sef Aurel Vasile Sime, director general adjunct al Directiei Generale de Pasapoarte, o persoana careia i-a fost ridicat pasaportul pentru depasirea termenului legal de sedere si care detine documente justificative \'\'se poate prezenta la serviciul de pasapoarte in 15 zile, iar in 30 de zile poate primi un raspuns, chiar si pasaportul\'\'.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.