Național

Boc: Visul lui Basescu tinde sa ajunga marea greseala

Ziarul de Vrancea
12 sep 2009 654 vizualizări
daca legile de reforma nu pot fi promovate, atunci formarea coalitiei a fost o mare greseala , sustine premierul n PDL ii arata PSD-ului ca poate guverna cu UDMR

Cu doar citeva zile inainte de asumarea raspunderii pe cele trei pachete de legi demersul Guvernului Boc se transforma tot mai mult intr-un test de asumare sau nu a "greselii" politice prin care PDL si PSD au decis sa se asocieze la putere. Premierul Emil Boc a declarat ieri ca, daca legile de reforma pentru care Guvernul a decis sa isi asume raspunderea in Parlament nu pot fi promovate, inseamna ca decizia ca visul implinit de Traian Basescu in noiembrie 2008 a fost o grava eroare. "Daca nici aceasta coalitie, care se lauda ca are 70%, nu are capacitatea sa promoveze aceste legi (...), inseamna ca aceasta coalitie nu se mai justifica. Si inseamna ca a fost o mare greseala sa se formeze o coalitie in decembrie 2008 pentru a promova reformele structurale ale statului roman", a declarat Boc la postul public de radio. El a argumentat ca cele trei legi de reforma pentru care Guvernul a decis sa isi asume raspunderea sint elaborate de ministrii celor doua partide care formeaza coalitia, respectiv de Marian Sirbu si Ecaterina Andronescu de la PSD, iar din partea PDL - Gheorghe Pogea. Boc a adaugat ca nu il afecteaza amenintarile privind introducerea unei motiuni de cenzura in cadrul procedurii de asumare a raspunderii si, prin urmare, posibilitatea caderii Guvernului. "Consider ca orice tentativa de tergiversare face rau Romaniei si pune in pericol sistemul de finantare a acestei tari, asigurarea investitiilor pentru mediul privat, plata salariilor si a pensiilor, de aceea cei care ma ameninta cu caderea Guvernului nu au la mine trecere deoarece, chiar in pozitia asta, o asemenea amenintare nu-si mai are rostul si chiar nu ma afecteaza", a declarat Boc.


Mircea Toader (PDL): Dupa alegeri vom fi liberi de orice constringere politica


Coalitia cu PSD nu functioneaza si exista o mare nemultumire in PDL, dar incetarea parteneriatului este mai probabila dupa alegerile prezidentiale, cind vom fi liberi de orice constringere politica, a afirmat liderul Grupului PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader. Desi a afirmat ca scenariul ruperii Coalitiei in urmatoarele saptamini este posibil pe fondul acestei stari de profunda tensiune, liderul Grupului PDL din Camera Deputatilor a subliniat ca incetarea colaborarii cu PSD este mai probabila dupa alegerile prezidentiale din 22 noiembrie. Democrat-liberalul a atras, insa, atentia ca decizia ruperii Coalitiei - atributul exclusiv al premierului Emil Boc - este una delicata si foarte greu de luat.


Vasile Blaga nu exclude o colaborare cu UDMR la guvernare


Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, sustine ca partidul sau nu a inceput niciun fel de discutii cu UDMR despre o posibila guvernare comuna, dar nu exclude o colaborare cu Uniunea daca actuala Coalitie nu va rezista. "Noi, atunci cind am realizat aceasta Coalitie, am gindit-o, si am spus-o de multe ori, pe patru ani Vom vedea daca aceasta Coalitie functioneaza in continuare nu mai tirziu de miercuri, joi sau vineri pentru ca ne vom asuma raspunderea marti si constitutional, in trei zile, se poate depune o motiune de cenzura, despre asta este vorba", a declarat Vasile Blaga. "Eu am lucrat cu UDMR in Guvern, parteneri loiali si extrem de corecti", a mai subliniat acesta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.