Național

Basescu nu are inca o explicatie despre acuzatiile aduse fratelui sau

Ziarul de Vrancea
31 aug 2009 518 vizualizări
Marturisire naucitoare a presedintelui: Voi da un raspuns atunci cind voi avea o explicatie n saptamina trecuta presedintia anunta ca Traian Basescu va explica "la momentul oportun" ce se afla in spatele "manipularii politico-mediatice care vizeaza discreditarea statului"

Presedintele Traian Basescu a declarat simbata ca va da un raspuns, legat de scandalul in care a aparut numele fratelui sau, intr-o declaratie publica, atunci cind va avea "o explicatie". "Nu raspund in strada. Am promis ca voi face o declaratie publica cind voi avea o explicatie", a spus Basescu. "Eu fac declaratii romanilor. Deci, sa ne intelegem. Am promis ca voi face o declaratie publica. Am obligatia sa am o explicatie fata de romani, dar la momentul potrivit", a adaugat seful statului, dupa ce a fost intrebat daca evita sa faca declaratii in teritoriu pe acest subiect si prefera sa le faca la Bucuresti. Administratia Prezidentiala a transmis, joi, 27 august, precizari pe tema "speculatiilor privind transporturi ilegale de armament si legaturi cu organizatii teroriste", potrivit carora unii politicieni si persoane asociate acestora "desfasoara o campanie de discreditare sistematica a unor institutii ale statului". In final, Presedintia anunta ca Traian Basescu va explica "la momentul oportun" ce se afla in spatele "manipularii politico-mediatice care vizeaza discreditarea statului".


Stanisoara, chemat la Comisia de aparare pentru cazul Mircea Basescu


Presedintele Comisiei de Aparare din Senat, Teodor Melescanu, a declarat ca il va invita pe ministrul Apararii, Mihai Stanisoara, la o discutie in comisie in legatura cu acuzatiile de trafic de armament ce i se aduc lui Mircea Basescu. "In calitate de presedinte al Comisiei de aparare, ordine publica si siguranta nationala am ajuns la urmatoarea concluzie: sa avem o discutie saptamina viitoare cu ministrul apararii, cu seful Statului Major General, cu seful directiei pentru armament pentru a discuta aceste probleme", a declarat Melescanu. El a mai precizat ca membrii comisiei au discutat deja acest subiect: "Noi am avut la Constanta toata saptamina o sesiune a comisiei pentru aparare si exista o intelegere ca saptamina viitoare, cind incepe Parlamentul, sa adresam o asemenea invitatie". Melescanu a mai spus ca este posibil sa fie chemate la comisie si reprezentanti ai serviciilor, aratind totodata ca este vorba de organizarea unor audieri, si nu instituirea unei comisii de ancheta. " Nu e o comisie ca cea cu doamna Udrea sau cu doamna Iacob-Ridzi", a aratat fostul ministru al Apararii. Melescanu a mai spus ca ar putea propune ca societatile care doresc sa faca operatiuni in materie de aparare, ordine publica si siguranta nationala sa se inscrie intr-un registru la Comisia de Aparare. "Daca va trebui sa facem ceva rapid, si e una din ideile mele, va trebui sa facem la comisia pentru aparare un registru in care societatile care doresc sa faca operatiuni in materie de aparare, ordine publica si siguranta nationala sa se inscrie impreuna cu actionariatul. Daca ar putea sa ne dea si contractele, ar fi foarte bine", a mai sustinut senatorul liberal.


Antonescu: "Presedintele ar trebui sa demisioneze daca dezvaluirile ziaristului Sorin Rosca Stanescu se confirma"


"Nu stiu cit de adevarate sint dezvaluirile despre afacerile familiei Basescu. I-as cere presedintelui Romaniei sa spuna ca nimic din ceea ce spune Sorin Rosca Stanescu nu este adevarat. Daca e asa. Daca nu e asa ar trebui sa demisioneze", a spus Antonescu.

Sorin Rosca Stanescu a sustinut ca fratele sefului statului, Mircea Basescu, ar fi fost implicat intr-o afacere de trafic de explozibil alaturi de o persoana pe nume Bakri Imad Abdul Reda, suspectata de legaturi cu organizatii teroriste si aflata in vizorul Interpol.

Afacerea ar fi constat in exportarea ilegala a cinci vapoare incarcate cu explozibil care ar fi trebuit sa fie distrus la o unitate militara din Vilcea. Afacerea ar fi fost musamalizata - scrie Rosca Stanescu - de institutiile statului roman la comanda presedintelui Traian Basescu, in acest scop fiind folosite scandalurile legate de retinerea omului de afaceri Puiu Popoviciu si de furtul de arme de la Ciorogirla.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.