Național

Casa Regala acuza blocajul privind restituirea complexului Furnica

Ziarul de Vrancea
28 aug 2009 527 vizualizări
Casa Regala respinge, printr-un comunicat de presa, informatiile cuprinse intr-un raport al Corpului de Control ca Mihai I nu a cerut restituirea Complexului Furnica, precizind ca poate pune la dispozitia opiniei publice toate documentele care dovedesc ca Regele a revendicat si aceasta cladire.

Precizarile Casei Regale au loc in contextul in care in presa au aparut informatii despre un raport al Corpului de Control care arata ca retrocedarea catre Regele Mihai a complexului turistic Furnica este ilegala deoarece in notificarile initiale ale Casei regale nu s-ar fi mentionat si complexul turistic Furnica. "Consideram ca prin actiunea Corpului de Control al Guvernului se doreste blocarea negocierilor dintre parti, care sint de natura sa puna capat oricaror neintelegeri privitoare la punerea in executare a actului firesc de restituire a Domeniului Peles catre adevaratul proprietar", conchide comunicatul Casei Regale. Presa centrala a scris recent ca Guvernul va sesiza Parchetul in cazul retrocedarii catre Regele Mihai a complexului turistic Furnica, pe motiv ca decizia RAAPPS din 2006 prin care Regele Mihai a intrat in posesia imobilului de pe domeniul Peles ar fi nelegala si ar fi dus la prejudicierea bugetului de stat. Informatiile sint cuprinse intr-un raport al Corpului de Control al premierului, potrivit caruia in notificarile initiale ale Casei regale nu se mentiona si complexul turistic Furnica, imobil care, la nationalizare, era un grajd.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.